Links verdachte Stephane V. en rechts IJzerdijke, het jaagpad waar de moord gebeurde.
Volledig scherm
PREMIUM
Links verdachte Stephane V. en rechts IJzerdijke, het jaagpad waar de moord gebeurde. © Gianni Barbieux/MMB

Moordverdachte moet traject tonen dat hij met én zonder neergeschoten schoonzoon aflegde: “Blij dat onderzoek zo grondig gebeurt”

Diksmuide/Koekelare/NieuwpoortHet onderzoek naar de moord op de 28-jarige Ilir S. in Diksmuide blijft op volle toeren draaien. Woensdagmorgen hield het gerecht een reconstructie. Verdachte Stephane V. (55) - de schoonvader van het slachtoffer - moest de speurders waar hij precies had afgesproken en hoe hij daarna weer wegreed. “Hopelijk pleit dit hem snel vrij”, zegt zijn advocaat Bram Elyn.

 1. Chef-kok Elien Verhulst van restaurant Vlass is finalist Pierre Wynants Trophy 2022: “Het worden boeiende weken met veel trainen en testen”
  Middelkerke

  Chef-kok Elien Verhulst van restaurant Vlass is finalist Pierre Wynants Trophy 2022: “Het worden boeiende weken met veel trainen en testen”

  Na de titel te krijgen van Compagnon de la Toque Blanche van de Orde van de 33 Meesterkoks eerder dit jaar, mag chef-kok Elien Verhulst (24) van restaurant Vlass zich finalist noemen van de prestigieuze culinaire wedstrijd Pierre Wynants Trophy 2022. Op woensdag 23 november neemt ze het in Flanders Expo in Gent op tegen vier andere gedreven chefs. “Dit is pas mijn tweede culinaire wedstrijd en ben heel blij de finale te hebben gehaald”, zegt Elien.
 2. Vanaf nu kan je een betaalpauze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?
  Spaargids.be

  Vanaf nu kan je een betaalpau­ze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?

  Wie zijn rekeningen niet langer kan betalen, kan vanaf vandaag een betaalpauze voor de hypothecaire lening aanvragen. Om in aanmerking te komen, moet je aan enkele voorwaarden voldoen. Is dat het geval, dan hoef je van je lening gedurende een jaar geen kapitaal af te lossen, maar betaal je alleen de intresten. Hoeveel is dat dan precies? En schuilen er ook addertjes onder het gras? Spaargids.be zocht het uit.