Yves Miroir, voorzitter van het comité Stadrandsbos, Andy Vermaut, Guido Vandenbroucke van Buitengoed en de ouders van Charlotte.
Volledig scherm
Yves Miroir, voorzitter van het comité Stadrandsbos, Andy Vermaut, Guido Vandenbroucke van Buitengoed en de ouders van Charlotte. © GUS

Mooi bedrag ingezameld voor nieuw bos, dat vernoemd wordt naar doodgereden Charlotte Gysel (18)

Voor de aanplant van het Rainbow Charlotte Gyselbos, vernoemd naar de doodgereden tiener uit Bovekerke, is intussen 4.500 euro ingezameld. Dat bos, dat alle onschuldige slachtoffers van alcohol en drugs in het verkeer wil herdenken, komt in Oostende.

  1. De coronacijfers in Diksmuide van maandag 19 oktober

    De coronacij­fers in Diksmuide van maandag 19 oktober

    Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Diksmuide minder dan 5 besmettingen met corona zijn bijgekomen op één dag. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 42. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Diksmuide komt dat getal nu op 249 te liggen. Diksmuide heeft daarmee meer dan 100 gevallen en daarom overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt ze een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.