Ja, Christophe Ghesquière (57) stelde zich vragen toen hij zich inschreef aan het Grootseminarie - 'Ben ik niet te oud?', 'Is dit wat ik wil?' - maar de roeping bleek sterker dan ooit.
Volledig scherm
PREMIUM
Ja, Christophe Ghesquière (57) stelde zich vragen toen hij zich inschreef aan het Grootseminarie - 'Ben ik niet te oud?', 'Is dit wat ik wil?' - maar de roeping bleek sterker dan ooit. © Benny Proot

Mecanicien Christophe (57) verloor zijn vrouw en dochter en werd priester: "Ik wilde niet blijven hangen in verdriet”

Je bent al je hele leven gelovig. Maar dan verlies je, totaal onverwacht, je vrouw. Zeven jaar later overlijdt bovendien je 23-jarige dochter in een verkeersongeval. Veel mensen zouden voor minder hun geloof de rug toekeren. Maar Christophe Ghesquière reageerde helemaal anders op de rampspoed in zijn leven. Vorige zondag werd de West-Vlaamse automecanicien, op zijn 57ste, tot priester gewijd. "Ze hebben me alles afgepakt, maar niet mijn geloof."

15 reacties

 • dirk declercq

  6 maanden geleden
  Proficiat!
 • Ingrid Langohr

  6 maanden geleden
  Schitterend! Eindelijk nog eens een mooi verhaal! Wat zal die priester veel mensen kunnen helpen!
 • Kris Delrue

  6 maanden geleden
  Veel geluk!
 • Katelijne Sedeyn

  6 maanden geleden
  Een priester dus die het leven kent Mooi! Vandere harte gefeliciteerd en heel veel geluk
 • lieven philips

  6 maanden geleden
  Veel respect
 1. Zeescout Robbe (18) verliest dappere strijd tegen ziekte: “Sommigen hebben honderd jaar om te leven. Jij moest sprinten, net de 18 voorbij”
  PREMIUM
  Veurne/De Panne

  Zeescout Robbe (18) verliest dappere strijd tegen ziekte: “Sommigen hebben honderd jaar om te leven. Jij moest sprinten, net de 18 voorbij”

  Amper 18 jaar jong werd Robbe Cambier uit Veurne, een erg geliefd leider bij zeescouts van De Panne. “Veel te vroeg nemen we afscheid van één van de moedigste personen die we kennen”, zeggen zijn makkers van de jeugdvereniging. De dappere Robbe, gekend voor zijn doorzettingsvermogen en ondernemingszin, streed lang tegen een verschrikkelijke ziekte en overleed dinsdag aan de gevolgen daarvan.
 2. Ook paarden moeten in hun bubbel blijven, nu virus oprukt dat erg lijkt op corona: “Spanje is echte warzone. Dieren zakken er door hun poten”
  PREMIUM
  Veurne

  Ook paarden moeten in hun bubbel blijven, nu virus oprukt dat erg lijkt op corona: “Spanje is echte warzone. Dieren zakken er door hun poten”

  Terwijl wij het coronavirus bestrijden, grijpt onder paarden de gevaarlijke herpesvariant rhinopneumonie type EHV-1 om zich heen. Hierdoor werd in Valencia de internationale paardencompetitie stopgezet. Bart Vandecasteele uit Houtem was er toen aanwezig, samen met zijn vrouw Carolle Debandt en hun 15-jarige zoon Bart Junior. “De vier paarden die wij mee hadden, zitten in quarantaine”, vertelt hij.
 1. "Vind je dat nu echt zo opwindend?": pikante vragen in 'Blijven Slapen'
  Play
  Blijven Slapen

  "Vind je dat nu echt zo opwindend?": pikante vragen in 'Blijven Slapen'

 2. Dit is de oplossing voor wie niet kan wachten tot de cafés openen
  Play

  Dit is de oplossing voor wie niet kan wachten tot de cafés openen