De organisatoren van de 24 uren van Leke.
Volledig scherm
De organisatoren van de 24 uren van Leke. © Amber Lescroart

Leke zet dit weekend haar sportiefste beentje voor tijdens 49ste editie van 24 uren van Leke

DiksmuideDe 24 uren van Leke is een evenement waarbij fietsers een parcours rijden in het dorp. Elk uur ligt er een prijs klaar voor kinderen en volwassenen. Tussendoor is het vooral gezellig tijdens een hapje en drankje en met een streepje muziek.

 1. Oudenburg blinkt uit met aantal sociale woningen, Koksijde hinkt achterop: “We moeten wel eerst grond hebben voor we kunnen bouwen”
  PREMIUM
  Regio

  Oudenburg blinkt uit met aantal sociale woningen, Koksijde hinkt achterop: “We moeten wel eerst grond hebben voor we kunnen bouwen”

  Eén op de drie West-Vlaamse gemeenten bouwt te weinig sociale woningen. Dat blijkt uit cijfers van Wonen Vlaanderen. In onze regio heeft Oudenburg de beste cijfers en Koksijde de zwakste. “Omdat de hogere overheid Koksijde als ‘een boerengemeente’ en niet als een stad bestempelt, mogen we geen extra woongebieden aansnijden”, hekelt burgemeester Marc Vanden Bussche (LB). Opvallend: vooral de landelijke gemeenten doen het niet zo goed. Bekijk hieronder hoe het in uw gemeente zit.
 2. 2 op 3 Belgen vrezen geen deftig pensioen te krijgen: via deze fiscaal interessante methodes zet je makkelijk geld opzij
  Spaargids.be

  2 op 3 Belgen vrezen geen deftig pensioen te krijgen: via deze fiscaal interessan­te methodes zet je makkelijk geld opzij

  66 procent van de Belgen vrezen dat ze geen deftig pensioen zullen ontvangen. De mediaan van alle werknemerspensioenen bedroeg in januari 2020 1.449 euro bruto. Hoeveel dat in de toekomst zal zijn, is onduidelijk. Wie dus na zijn pensionering voldoende financiele armslag wil behouden, bouwt tijdens zijn beroepsloopbaan best een extraatje op. Mogelijkheden zijn er genoeg, en ze krijgen vaak ook fiscale aanmoediging. Spaargids.be zet zeven interessante formules op een rij.
 1. Wielrenners spotten tijdens het WK tijdrijden of zelf een gijzeling oplossen? Ontdek onze vijf weekendtips in Brugge en aan de kust
  PREMIUM
  Brugge/Knokke/Blankenberge/Koksijde/Diksmuide

  Wielren­ners spotten tijdens het WK tijdrijden of zelf een gijzeling oplossen? Ontdek onze vijf weekend­tips in Brugge en aan de kust

  Nog geen plannen voor komend weekend en zin in een leuk uitstapje met je gezin, familie of vrienden? Wij maken het je makkelijk en lijsten opnieuw vijf weekendtips op voor zaterdag 18 en zondag 19 september. Van het WK tijdrijden tussen Knokke en Brugge tot een Plattelandsdag in Diksmuide. Of misschien hang je liever de speurneus uit?
 2. Fransman (20) probeert in Veurne politievrouw van de weg te maaien: “Dat ze kon sterven, had hij als risico aanvaard”
  Avekapelle

  Fransman (20) probeert in Veurne politie­vrouw van de weg te maaien: “Dat ze kon sterven, had hij als risico aanvaard”

  Een 20-jarige Fransman uit Roubaix riskeert 3 jaar cel voor poging tot doodslag op een politie-inspectrice van de lokale politie Spoorkin. De bestuurder, die met de wagen vluchtte omdat hij geen rijbewijs had, bleek er in Avekapelle bij Veurne geen moeite mee te hebben om de agente gewoonweg van de baan te maaien. “Ze kon ternauwernood wegspringen.”