De inkomhal van de school liep onder water toen het meisje onder de douche, een lokaal verder, werd geplaatst. De medeleerlingen sloegen na de interventie van de hulpdiensten aan het poetsen.
Volledig scherm
De inkomhal van de school liep onder water toen het meisje onder de douche, een lokaal verder, werd geplaatst. De medeleerlingen sloegen na de interventie van de hulpdiensten aan het poetsen. © Bart Boterman

Leerlinge (14) loopt ernstige brandwonden op door steekvlam tijdens chemieles

DiksmuideEen 14-jarige leerlinge van ’t Saam campus Cardijn in Diksmuide heeft woensdagvoormiddag zware brandwonden opgelopen tijdens een incident in de chemieles. Het meisje uit het derde jaar Maatschappij- en Welzijnswetenschappen werd geraakt door een hevige steekvlam. Ze is met de mughelikopter naar de brandwondenafdeling van het UZ Gent gebracht. 

 1. “We vragen bijkomend onderzoek naar asbest”: N-VA maakt zich zorgen over afbraak schoolgebouw Woumen
  PREMIUM
  Diksmuide

  “We vragen bijkomend onderzoek naar asbest”: N-VA maakt zich zorgen over afbraak schoolge­bouw Woumen

  De afbraak van het oude schoolgebouw in Woumen bij Diksmuide is al een tijdje aan de gang. Zo is het dak al verwijderd. Toch maakt oppositiepartij N-VA zich nog zorgen en dat nadat het gecontacteerd geweest is door een bezorgde burger. “Er is niets onwettelijks gebeurd in dit dossier maar toch vragen we om extra stalen te analyseren om zeker te zijn dat er geen asbest in de rest van het gebouw zit”, reageert Bert Laridon. Milieuschepen Marc Deprez (Idee Diksmuide) gaat niet meteen in op die vraag. Moet de buurt zich zorgen maken?
 1. Nieuwpoort laat beeldengroep van Pieter Braecke versnijden om het te kunnen restaureren
  Nieuwpoort

  Nieuwpoort laat beelden­groep van Pieter Braecke versnijden om het te kunnen restaure­ren

  Omdat het beeld ‘L’esprit de la guerre – voor Emile Verhaeren’ van beeldhouwer Pieter Braecke door de jaren heen zo geïsoleerd bewaard werd in de kelder van het Cultuurhuis in Nieuwpoort moest het versneden worden om uit die kelder gehaald te kunnen worden voor restauratie. “We willen dat beeld, samen met ander werk van Braecke, tentoonstellen”, laat cultuurschepen Ann Gheeraert (CD&V) weten.
 2. Met deze onklopbare machine haal je de beste keukenhulp in huis
  HLN Shop

  Met deze onklopbare machine haal je de beste keukenhulp in huis

  Heb je een groot hart voor koken, is de kans reëel dat je keuken al snel te klein wordt. Om je volledig te kunnen uitleven achter je potten en pannen, verwelkom je immers graag een gamma hulpmiddelen, zoals een blender, mixer, fruitpers… Wil je geen hele keukenwand opofferen aan deze machines, kan je gelukkig een heleboel functies verenigen in één toestel: de keukenrobot. HLN Shop bekijkt deze onmisbare sidekick voor (hobby)chefs van dichterbij.
 3. Koelkast met energielabel E inruilen voor één met label A? Zoveel bespaar je jaarlijks op je stroomfactuur
  vtwonen

  Koelkast met energiela­bel E inruilen voor één met label A? Zoveel bespaar je jaarlijks op je stroomfac­tuur

  Het energielabel op de koelkast laat zien hoeveel energie het apparaat verbruikt. Handig om te weten als je een nieuwe koelkast wilt aanschaffen. Voor het milieu en je portemonnee is het slim om te kiezen voor een koelkast die zo weinig mogelijk energie verbruikt. Daarom legt vtwonen.be je uit hoe je het energielabel op de koelkast leest, wat het betekent en hoe je energie bespaart.