't Saam campus Aloysius kant Wilgendijk in Diksmuide
Volledig scherm
PREMIUM
't Saam campus Aloysius kant Wilgendijk in Diksmuide © GUS

Komt woonproject in Wilgendijk in gedrang nu ’t Saam bouwaanvraag nieuwe school intrekt?

Diksmuide’t Saam trok vorige week de bouwaanvraag in voor een nieuwe school in de Cardijnlaan in Diksmuide. De bedoeling is dat daar de leerlingen van de campussen Cardijn en Aloysius les volgen. Eens verhuisd, zou in de Wilgendijk een woonzone gecreëerd worden. Vallen die plannen nu in duigen?

 1. Dolleman (36) slaat naakte ex-vriendin halfdood in badkamer na avondje stappen: “Als ík je niet heb, dan niemand”
  PREMIUM

  Dolleman (36) slaat naakte ex-vrien­din halfdood in badkamer na avondje stappen: “Als ík je niet heb, dan niemand”

  Een 36-jarige man ging eind vorig jaar zó fel tekeer op zijn appartement in Veurne, dat hij zijn ex-partner halfdood in het ziekenhuis klopte. “Ze sloeg mijn bril van mijn gezicht en daar kan ik niet tegen", verklaarde de beklaagde in de rechtbank. Opvallend: op dat moment was het slachtoffer naakt, want ze was pas in de douche gekropen. Het verhaal van twee ex-partners die het slechtste in elkaar naar boven haalden, met een bijna fatale afloop.
  Veurne
 2. Het invoeren van een wachtwoord maakt je netwerk kwetsbaarder: waarom de klassieke kabel nog steeds de moeite waard is
  Mijntelco

  Het invoeren van een wachtwoord maakt je netwerk kwetsbaar­der: waarom de klassieke kabel nog steeds de moeite waard is

  Elke woning heeft tegenwoordig een eigen draadloos wifinetwerk, waarmee de meeste apparaten verbonden zijn. Logisch ook, want het scheelt heel wat gedoe met kabels, waardoor je met je apparaat kan gaan en staan waar je wil. Maar dat hoeft niet noodzakelijk met élk apparaat mogelijk te zijn. Bovendien biedt een verbinding via de klassieke ethernetkabel ook enkele voordelen. Mijntelco.be overloopt ze.