Het bestuur van Kiwanis Diksmuide met technisch directeur Tommy Es van 't Saam
Volledig scherm
Het bestuur van Kiwanis Diksmuide met technisch directeur Tommy Es van 't Saam © Kiwanis

Kiwanis Diksmuide steunt kwetsbare jongeren met studieboeken en gereedschap

DiksmuideHet bestuur van de serviceclub Kiwanis Diksmuide Yzer heeft 20 startpakketten geschonken aan de scholengemeenschap ’t Saam in Diksmuide. Zo’n pakket bevat hand- en werkboeken of werkkledij en basisgereedschap.

 1. Jonger dan 35 en een huis in Nieuwpoort gekocht? Stad beloont je met 10.000 euro: “Willen af van imago dat hier alleen senioren wonen”
  Nieuwpoort

  Jonger dan 35 en een huis in Nieuwpoort gekocht? Stad beloont je met 10.000 euro: “Willen af van imago dat hier alleen senioren wonen”

  Wie jonger is dan 35 jaar en voor Nieuwpoort als woonplek kiest, krijgt van het stadsbestuur een premie van 10.000 euro én een aanzienlijke korting op het kadastraal inkomen. Dat belooft burgemeester Geert Vanden Broucke (CD&V) bij de start van de afbraak van een stadsboerderij vlak bij de Kaai. Daar komt het woonproject Hof Ten Yser met 42 luxeappartementen.
 2. Kamagurka keert met expo terug naar roots in Nieuwpoort voor zijn 65ste verjaardag: “Het doet me wat, die geur van verf en vis”
  PREMIUM
  Nieuwpoort

  Kamagurka keert met expo terug naar roots in Nieuwpoort voor zijn 65ste verjaardag: “Het doet me wat, die geur van verf en vis”

  Luc Zeebroek, beter bekend als Kamagurka, is 65 jaar. Een mooie mijlpaal en een uitgelezen moment om terug te keren naar zijn roots in Nieuwpoort. Hij maakte van 65 toevallige ontmoetingen evenveel tekeningen, te zien in de expo Kamafront. “Die Duvetorre is zo griezelig nog niet en het Albert-monument lijkt plots minder imposant”, vertelt hij openhartig. Ook zijn klasgenoten van toen halen herinneringen op: over hondenpoep die ze in brand staken en tekensessies aan de keukentafel.