Dringend animatoren gezocht voor de speelpleinwerking in Pervijze en Diksmuide
Volledig scherm
Dringend animatoren gezocht voor de speelpleinwerking in Pervijze en Diksmuide © Benny Proot

Jobstudenten als redmiddel voor Diksmuidse speelpleinwerking of toch niet

De speelpleinwerking De Kastanjes in Pervijze en Zonnestraal in Diksmuide hadden deze zomer een tekort aan animatoren. Oppositiepartijen sp.a-open en N-VA zien in jobstudenten een oplossing, jeugdschepen Marc De Keyrel (CD&V) is niet helemaal overtuigd.

 1. AG Driedaagse arriveert twee dagen in De Panne: “Supporter voor de toprenners, maar doe dat vanuit je luie zetel”
  De Panne

  AG Driedaagse arriveert twee dagen in De Panne: “Supporter voor de toprenners, maar doe dat vanuit je luie zetel”

  De renners rijden op dinsdag 20 en woensdag 21 oktober de AG Driedaagse Brugge-De Panne, en da’s in coronatijden al een heel succes. Op beide dagen fietsen de dames en heren een parcours van 44 kilometer met plaatselijke rondes. De aankomst ligt telkens in de Veurnestraat in De Panne. Wel dit: de gemeente roept op om de wielerwedstrijd thuis voor de buis te volgen. Voorzitter Bruno Dequeecker kijkt vol enthousiasme vooruit na erg stressvolle weken.
 2. Ideaal als Marc Coucke en Wout Bru een nieuwe coupe willen: West-Vlaams kapperskoppel opent nu ook salon in tophotel in Durbuy
  PREMIUM
  Veurne

  Ideaal als Marc Coucke en Wout Bru een nieuwe coupe willen: West-Vlaams kapperskop­pel opent nu ook salon in tophotel in Durbuy

  Kappers Isabelle Verlodt (55) en Jean-Luc Stroeken (63) komen thuis, en dat mag je letterlijk nemen. Het koppel verhuist in 2021 zijn kapperszaak Savagan van Oostduinkerke naar Steenkerke, in het ouderlijke huis van Isabelle. Nog dit jaar hangt over dat dorp een heerlijke geur dankzij een eethuisje dat ze zullen openen. En als klap op de vuurpijl heeft het ondernemend koppel een kapsalon ondergebracht in het tophotel in Durbuy van Marc Coucke, waar Wout Bru in de potten roert.
 3. Drie weken na verwoestende brand mag uitbater nog niet binnen in telecomwinkel: “Maar ik kan toch niet bij de pakken blijven zitten?”
  PREMIUM
  Lombardsijde

  Drie weken na verwoesten­de brand mag uitbater nog niet binnen in telecomwin­kel: “Maar ik kan toch niet bij de pakken blijven zitten?”

  Een kleine drie weken na de verwoestende brand bij telecomwinkel Spidex in Lombardsijde is het gebouw nog steeds in beslag genomen door het parket. De oorzaak is nog altijd niet duidelijk. Eigenaar en uitbater Marc Haverals (58) probeert intussen de rug te rechten en vooruit te kijken. “Maar het is heel frustrerend dat we niet binnen mogen en niet aan de heropbouw kunnen beginnen”, zegt hij. Intussen heeft hij zijn activiteiten - de installaties van schotelantennes voor tv - opgestart in een voorlopig onderkomen.