Familiezwembad De Pluimen.
Volledig scherm
Familiezwembad De Pluimen. © Benny Proot

In coronatijd duiken Diksmuidelingen massaal het zwembad in

diksmuideRuim 102.000 mensen hebben het voorbije anderhalf jaar een plons genomen in het nieuwe familiezwembad De Pluimen in Diksmuide. Nochtans was het bad door de strenge coronamaatregelen 19 weken op slot en moet er nog steeds gereserveerd worden.

 1. Man (39) alweer voor rechter wegens partnergeweld: slagen, kopstoot, keel dichtgeknepen en flat vernield
  Veurne

  Man (39) alweer voor rechter wegens partnerge­weld: slagen, kopstoot, keel dichtgekne­pen en flat vernield

  Een 39-jarige man uit Veurne riskeert 18 maanden celstraf voor slagen en verwondingen ten aanzien van zijn eigen vrouw. Hij deelde slagen en een kopstoot uit en greep haar bij de keel. Voorts richtte hij zware beschadigingen aan in haar flat, door onder meer ramen in te gooien. Daardoor raakte dan weer een geparkeerd voertuig beschadigd. Het was al de tweede keer dat hij voor partnergeweld moest verschijnen bij de strafrechter.
 2. Magische girlpower, hoopgevende natuurbeelden of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Magische girlpower, hoopgeven­de natuurbeel­den of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s voor het weekend. Deze week op het menu: een hoopgevende natuurdocumentaire over het lockdowneffect op Apple TV+, een magisch Brits kostuumdrama op Streamz en een doodeerlijk portret van Lars Bos, beter gekend als popartiest Snelle, op Netflix.
 3. Douanecafeetje ‘Het Witte Paard’ herleeft: “Kom binnen in België en vertrek in Frankrijk”
  PREMIUM
  Alveringem

  Douaneca­feetje ‘Het Witte Paard’ herleeft: “Kom binnen in België en vertrek in Frankrijk”

  In Beveren-aan-de-IJzer in Alveringem op de grens met Frankrijk spot je café ‘Het Witte Paard’. Het oogt nog vervallen, maar daarin brengt vastgoedcoach Hendrik Nelde (55) nu verandering. De Oost-Vlaming kocht eerder brouwerij Feys even verderop en is ondertussen ook zelf verhuisd naar het landelijke dorpje. De plannen met de site zijn groot en vooral smakelijk. Van een biermuseum waarmee hij hoopt om in het Guinness World Records Book te staan tot culinaire stopplaatsjes.
 1. Familie Coppens waagt zich aan de Surström­ming Challenge
  Play
  Camping Coppens

  Familie Coppens waagt zich aan de Surström­ming Challenge

 2. Met deze witte verf kan je bij warm weer flink wat uitsparen
  Play

  Met deze witte verf kan je bij warm weer flink wat uitsparen