De hoogwerker kantelde toen het slachtoffer het gevaarte wilde lossen.
Volledig scherm
De hoogwerker kantelde toen het slachtoffer het gevaarte wilde lossen. © Bart Boterman

Hoogwerker kantelt van vrachtwagen: 27-jarige man valt meters naar beneden en is zwaargewond

In Oostkerke bij Diksmuide is een 27-jarige man uit Aalter zwaargewond geraakt tijdens een arbeidsongeval. De man was een hoogwerker aan het lossen vanop een vrachtwagen en stond in de mand bovenaan. Tijdens het naar beneden rijden kantelde het gevaarte evenwel. 

 1. Dertiger randt neefje (12) aan op visuitstap en wijt gedrag aan inspuitingen met testosteron: man moet niet meer terug naar gevangenis
  PREMIUM
  Diksmuide

  Dertiger randt neefje (12) aan op visuitstap en wijt gedrag aan inspuitin­gen met testoste­ron: man moet niet meer terug naar gevangenis

  Een man (39) uit Diksmuide is veroordeeld tot 32 maanden cel, waarvan het grootste deel met probatie-uitstel, voor de aanranding van zijn 12-jarig neefje en voyeurisme bij een andere minderjarige jongen. De meeste feiten gebeurden tijdens visnamiddagen en -avondjes. De beklaagde wijt zijn seksuele driften aan een behandeling met testosteron om een gebrek aan hormonengroei op te vangen. Hij hoeft door het vonnis niet meer terug naar de gevangenis.
 2. Autoliefhebber en rallyrijder (71) ziet zijn zeldzame Lotus uit 1967 uitbranden: “Mijn zoon en ik konden tijdig ontsnappen, maar tienduizenden euro is in vlammen opgegaan”
  PREMIUM
  Koksijde/Veurne

  Autolief­heb­ber en rallyrij­der (71) ziet zijn zeldzame Lotus uit 1967 uitbranden: “Mijn zoon en ik konden tijdig ontsnappen, maar tienduizen­den euro is in vlammen opgegaan”

  Ronny Venus (71) uit Koksijde, uitbater van restaurant De Huifkar, heeft noodgedwongen moeten toekijken hoe zijn zeldzame Lotus Elan uit 1967 volledig uitbrandde tijdens een testrit. “Samen met mijn zoon heb ik dagen gewerkt aan deze historische sportkar. Alles samen is er zeker zo’n 60.000 euro in geïnvesteerd", zegt de fervente autoliefhebber en rallyrijder. “Maar we hebben geluk dat we heelhuids uit de wagen zijn geraakt.”
 3. Wouter Blomme (45) staat als voorzitter van Unizo meer dan ooit in de vuurlijn: “We krijgen huilende zelfstandigen aan de lijn. Ze zijn de wanhoop nabij”
  PREMIUM
  West-Vlaanderen

  Wouter Blomme (45) staat als voorzitter van Unizo meer dan ooit in de vuurlijn: “We krijgen huilende zelfstandi­gen aan de lijn. Ze zijn de wanhoop nabij”

  “Het zijn andere telefoontjes. De toon is anders. In de eerste lockdown waren ondernemers strijdbaar, nu heersen frustraties, woede en onmacht.” Unizo-directeur Wouter Blomme (45) en zijn medewerkers voelen zich dezer dagen meer psycholoog dan dienstverlener. “Er zijn er die zichzelf hebben heruitgevonden, maar dat kan niet in elke sector.” Een gesprek aan het front.
 1. Maak kennis met Woppie, het konijn dat het kerkhof van Wellen onkruidvrij houdt
  Play

  Maak kennis met Woppie, het konijn dat het kerkhof van Wellen onkruid­vrij houdt

 2. Kleuter steekt zonder aarzelen levende vis in haar mond
  Play

  Kleuter steekt zonder aarzelen levende vis in haar mond