De hakselaar bleef haperen aan elektriciteitskabels in de Pluimstraat, met heel wat schade tot gevolg.
Volledig scherm
De hakselaar bleef haperen aan elektriciteitskabels in de Pluimstraat, met heel wat schade tot gevolg. © FVL

Hakselaar blijft haperen aan elektriciteitskabels en richt schade aan: chauffeur vreest even voor elektrocutie

DiksmuideEen landbouwmachine heeft maandag heel wat schade veroorzaakt in de Pluimstraat in Diksmuide. De hakselaar bleef aan enkele bovengrondse elektriciteitskabels haperen. 

 1. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Storm Aurore doet massa kwallen aanspoelen aan de westkust: “Door opwarming van de aarde kunnen deze ‘zeepaddenstoelen’ extreem groot worden”
  Nieuwpoort

  Storm Aurore doet massa kwallen aanspoelen aan de westkust: “Door opwarming van de aarde kunnen deze ‘zeepadden­stoe­len’ extreem groot worden”

  Door de felle zuidwestenwind van storm Aurore ligt de westkust bezaaid met zeepaddenstoelen, een kwallensoort. “Een typisch herfstfenomeen, maar opvallend is dat ze door de opwarming van de aarde tegenwoordig extreem groot kunnen worden”, zegt marien bioloog Francis Kerckhof van het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen (KBIN).
 1. Len Dejaegher en SV Diksmuide B tanken vertrouwen na eerste seizoenszege: “We kunnen nog heel wat vooruitgang boeken”
  voetbal derde provinciale A

  Len Dejaegher en SV Diksmuide B tanken vertrouwen na eerste seizoensze­ge: “We kunnen nog heel wat vooruit­gang boeken”

  Het heeft even geduurd, maar na zeven speeldagen heeft SV Diksmuide B een eerste seizoenszege eindelijk te pakken in derde provinciale A. En wat voor een: het stuurde Adinkerke met het schaamrood op de wangen naar huis met een vooroorlogse 13-0-zege. Welgekomen ademruimte voor de ploeg van aanvoerder Len Dejaegher, die dit weekend naar de ongeslagen leider Lombardsijde trekt.