Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Stefan Van De Weyer

Grote controleactie levert staatskas meteen meer dan 8.000 euro op

Diksmuide/Kortemark/Koekelare/HouthulstDe politiezone Polder (Diksmuide, Kortemark, Houthulst, Koekelare) hield donderdag samen met de Vlaamse Belastingdienst (VLABEL) en de douane een grootschalige controleactie op het grondgebied. Er werd maar liefst voor meer dan 8.000 euro binnengerijfd aan openstaande boetes, achterstallige belastingen en onmiddellijke inningen. Bestuurders die betrapt werden, kregen namelijk meteen een overschrijvingsterminal onder de neus geduwd. 

 1. Bubbels aan Zee viert dit weekend tiende verjaardag: “Het plein wordt dit jaar volledig ingekleed in champagnekleuren”
  PREMIUM
  Middelkerke

  Bubbels aan Zee viert dit weekend tiende verjaardag: “Het plein wordt dit jaar volledig ingekleed in champagne­kleu­ren”

  Na Bier aan Zee dat in juni plaatsvond, is het dit weekend tijd voor Bubbels aan Zee, het grootste outdoor schuimwijnfestival van het land. Het event, georganiseerd door wijnjournalist Alain Bloeykens, viert dit jaar zijn tiende verjaardag en dus is er een extra reden tot feesten. “Vorig jaar hadden we al een recordaantal bezoekers, dit jaar gaan we opnieuw voor een topweekend.”
 2. Trekker uitgebrand op terrein ruitertornooi: “Het begon te stinken en twee minuten later stond alles in lichterlaaie”
  Lichtervelde/Leke/Klemskerke

  Trekker uitgebrand op terrein ruitertor­nooi: “Het begon te stinken en twee minuten later stond alles in lichter­laaie”

  Langs de Grietestraat in Lichtervelde, op de grens met Torhout, is woensdagmorgen een vrachtwagen uitgebrand. Dat gebeurde op het terrein waar de voorbije twee weekends een ruitertornooi plaatsvond. “Er was niks tegen te beginnen”, zegt chauffeur Geert Germonpré uit Leke. “Het enige wat we konden doen, was ons uit de voeten maken.”