Ronny De Coster
Volledig scherm
© Ronny De Coster

Groep illegalen vlucht uit vrachtwagen, zeven opgepakt

Op een bedrijf in de Veurnestraat in Pervijze is woensdagmorgen rond 9 uur een groep vluchtelingen ontdekt in de trailer van een vrachtwagen. Bij de ontdekking zetten ze het op een lopen. De politie kon zeven onder hen oppakken in de omgeving. Het gaat om vijf mannen en twee vrouwen. Ze verklaren allen minderjarig te zijn en afkomstig uit Eritrea.

1 reactie

 • gilbert dejonghe

  2 jaar geleden
  Ze kunnen alles zeggen ze , waarom plaatsen ze dan geen camera in elke laatruimte en een scherm in hun cabine? Dan kunnen ze zien of alles in orde is en geen mensen aan boord zijn .
 1. Vluchteling (21) steelt boot in Nieuwpoortse jachthaven: “Ik wil naar Canada varen”
  PREMIUM

  Vluchte­ling (21) steelt boot in Nieuwpoort­se jachthaven: “Ik wil naar Canada varen”

  Hij stal een jacht in de Nieuwpoortse haven en was zinnens om naar Canada te varen. Maar nog niet goed en wel vertrokken, viel de motor al stil en botste het jacht tegen andere aangemeerde boten. De scheepvaartpolitie trof ‘s morgens in het dek een slapende vluchteling aan, een 21-jarige Afghaan. Hij moest dinsdagmorgen voor de strafrechter komen. “Of ik in Canada zou raken? Ik heb geen papieren, geen familie en geen mogelijkheden. Ik wendde mij tot God.”
 2. Diesel dood? Nog niet, maar het einde is nabij

  Diesel dood? Nog niet, maar het einde is nabij

  Het bedrijfswagenpark stapt in 2026 quasi volledig over op elektrische wagens, terwijl ook de particuliere bestuurder steeds vaker voor een EV opteert. Vele automerken stellen langs hun kant dan weer een datum in het vooruitzicht waarop ze definitief stoppen met de productie van auto’s met een verbrandingsmotor. Hoelang mogen we nog met een nieuwe diesel rijden? En is het nog interessant om in een dieselwagen te investeren? HLN Drive weegt de pro’s en de contra’s af.