Twee heldenhuldenzerkjes in de crypte bij de IJzertoren kregen opnieuw een naambordje. Enkele nabestaanden legden bloemen neer.
Volledig scherm
Twee heldenhuldenzerkjes in de crypte bij de IJzertoren kregen opnieuw een naambordje. Enkele nabestaanden legden bloemen neer. © GUS

Gesneuvelde soldaten krijgen eerherstel aan IJzertoren: “We roepen gemeenten op om heldenhuldenzerkjes te behouden”

Diksmuide, ZwalmOp vraag van de heemkundige kring uit Zwalm krijgen zes gesneuvelde soldaten uit de gemeente, die ooit onder een heldenhuldenzerk begraven lagen, eerherstel in de schaduw van de IJzertoren in Diksmuide. 

 1. Hanna Vandenbussche kijkt uit naar CrossCup in Roeselare: “Altijd een heel bijzondere wedstrijd”
  VELDLOPEN

  Hanna Vandenbus­sche kijkt uit naar CrossCup in Roeselare: “Altijd een heel bijzondere wedstrijd”

  Zondag wordt in Roeselare de West-Vlaamse manche van de CrossCup georganiseerd. Traditioneel is dit ook de wedstrijd waar de tickets worden uitgedeeld voor het EK veldlopen, dat dit jaar op 12 december in het Ierse Dublin plaatsvindt. Hanna Vandenbussche hoopt zich, net als in 2017 en 2018, te kwalificeren voor dit kampioenschap, maar ze beseft dat dit niet gemakkelijk zal worden. “Er zijn heel wat atletes van hetzelfde niveau en het wordt allicht een onvoorspelbare wedstrijd”, klinkt het.
 1. Dievenbende plundert vijf bestelwagens in zelfde straat: “Voor 10.000 euro aan materiaal kwijt”
  Koekelare

  Dievenben­de plundert vijf bestelwa­gens in zelfde straat: “Voor 10.000 euro aan materiaal kwijt”

  Een dievenbende heeft maandagnacht toegeslagen in de Veldstraat in Koekelare. Ze braken maar liefst vijf bestelwagens open op zoek naar werkmateriaal en waardevolle spullen. Het gaat om bestelwagens van drie aannemers en twee bezorgers van PostNL. “We zijn voor minstens 10.000 euro aan materiaal kwijt”, zucht schrijnwerker Kaine Dupuis (34). Volgens PostNL zullen de klanten geen hinder ondervinden.