Twee heldenhuldenzerkjes in de crypte bij de IJzertoren kregen opnieuw een naambordje. Enkele nabestaanden legden bloemen neer.
Volledig scherm
Twee heldenhuldenzerkjes in de crypte bij de IJzertoren kregen opnieuw een naambordje. Enkele nabestaanden legden bloemen neer. © GUS

Gesneuvelde soldaten krijgen eerherstel aan IJzertoren: “We roepen gemeenten op om heldenhuldenzerkjes te behouden”

Diksmuide, ZwalmOp vraag van de heemkundige kring uit Zwalm krijgen zes gesneuvelde soldaten uit de gemeente, die ooit onder een heldenhuldenzerk begraven lagen, eerherstel in de schaduw van de IJzertoren in Diksmuide. 

  1. “We vragen bijkomend onderzoek naar asbest”: N-VA maakt zich zorgen over afbraak schoolgebouw Woumen
    PREMIUM
    Diksmuide

    “We vragen bijkomend onderzoek naar asbest”: N-VA maakt zich zorgen over afbraak schoolge­bouw Woumen

    De afbraak van het oude schoolgebouw in Woumen bij Diksmuide is al een tijdje aan de gang. Zo is het dak al verwijderd. Toch maakt oppositiepartij N-VA zich nog zorgen en dat nadat het gecontacteerd geweest is door een bezorgde burger. “Er is niets onwettelijks gebeurd in dit dossier maar toch vragen we om extra stalen te analyseren om zeker te zijn dat er geen asbest in de rest van het gebouw zit”, reageert Bert Laridon. Milieuschepen Marc Deprez (Idee Diksmuide) gaat niet meteen in op die vraag. Moet de buurt zich zorgen maken?