Thomas Junghanel met zijn hondje Kenzo op stap tijdens de Vierdaagse van de IJzer.
Volledig scherm
PREMIUM
Thomas Junghanel met zijn hondje Kenzo op stap tijdens de Vierdaagse van de IJzer. © Benny Proot

“Genezen zal ik niet meer, maar ik wil mijn artsen en verplegers steunen”: Thomas (58) stapt mee in Vierdaagse om geld in te zamelen

DiksmuideEen bijzondere deelnemer vandaag in de Vierdaagse van de IJzer. Thomas Junghanel (58) uit Diksmuide kreeg in maart te horen dat hij terminale longkanker heeft. “Ik geef niet op. Ik wil nog het maximale uit het leven halen”, klinkt hij strijdvaardig, terwijl hij 8 kilometer wandelt voor het goede doel. Thomas wil namelijk de dienst oncologie van het AZ West, waar hij chemotherapie krijgt, een financieel duwtje in de rug geven.

  1. Politieman Hans (55) schrijft eerste misdaadroman en droomt van meer: “Aspe is ook met een eerste boek begonnen. Wat hij kon, kan ik misschien ook”
    PREMIUM
    Knokke-Heist

    Politieman Hans (55) schrijft eerste misdaadro­man en droomt van meer: “Aspe is ook met een eerste boek begonnen. Wat hij kon, kan ik misschien ook”

    Is de nieuwe Aspe geboren? Rechercheur Hans (55) droomt alvast van een even succesvolle carrière als auteur. De vijftiger is al 17 jaar aan de slag bij de politiezone Damme/Knokke-Heist en brengt nu een eigen misdaadroman op de markt. Hij schreef het boek helemaal zelf en combineerde zijn eigen levensverhaal met fantasierijke hersenspinsels. “Het begin van een lange reeks? Waarom niet? Ik kan het toch proberen?”