Leerkrachten Evy Borra, Ann Vanheule, Elien Van Elslander en Wendy Geldof zitten al op het puntje van 'hun stoel'. Wie is de saboteur?
Volledig scherm
Leerkrachten Evy Borra, Ann Vanheule, Elien Van Elslander en Wendy Geldof zitten al op het puntje van 'hun stoel'. Wie is de saboteur? © GUS

Geen schoolfeest, wel voor iedereen een speurtocht vol mysterie, humor en spanning

DiksmuideDe vrije basisschool Veerkracht in Woumen heeft een leuk alternatief bedacht voor het wegvallen van haar schoolfeest. Onder de noemer ‘Wie heeft de Veerkracht in zijn macht’, mag iedereen op zoek naar de mysterieuze saboteur die de opening van de nieuwe school in de war brengt.

 1. Familie Gheeraert fokte paard dat geselecteerd is voor Olympische Spelen: “Zijn springtechniek en doorzettingsvermogen typeren hem”
  PREMIUM
  Houthulst

  Familie Gheeraert fokte paard dat geselec­teerd is voor Olympische Spelen: “Zijn springtech­niek en doorzet­tings­ver­mo­gen typeren hem”

  Het paard Istanbull van het Ooievaarshof zal straks te zien zijn tijdens de jumping op de Olympische Spelen in Tokio. De hengst is gefokt in ’t Ooievaarshof in Houthulst op de grens met Diksmuide. De familie Gheeraert is terecht trots op deze prestatie. Istanbull zal niet onder de Belgische, maar wel onder de Marokkaanse vlag rijden, want hij is eigendom van de koning van Marokko. Dit is het verhaal van een boerenfamilie met een groot hart voor de paardensport.
 2. REEKS. Levende legendes in Vlaanderen: Jeanne Panne, de bakkersvrouw die door haar stuiptrekkingen wel een heks moést zijn
  PREMIUM
  Nieuwpoort

  REEKS. Levende legendes in Vlaanderen: Jeanne Panne, de bakkers­vrouw die door haar stuiptrek­kin­gen wel een heks moést zijn

  Mocht ze vandaag geleefd hebben, dan zou een arts al lang de diagnose ‘epilepsie’ gesteld hebben. Maar Jeanne Panne leefde, helaas voor haar, vier eeuwen geleden. En in het Nieuwpoort van die tijd was er weinig tot geen begrip voor haar aanvallen. Dat ze ook wel iets van kruiden kende en hekserij in de familie leek te zitten, hielp ook niet. En toch. Ondanks het gruwelijke lot dat Nieuwpoort anno 17de eeuw voor haar in petto had, heeft Nieuwpoort anno 21ste eeuw haar volledig in de armen gesloten. En zich officieel verontschuldigd.