Paul-Willem Verstraete
Volledig scherm
Paul-Willem Verstraete © GUS

Foodbar Perron 74 krijgt een vervolg: “Ook deze zomer opnieuw eten en drinken naast de Frontzate”

DiksmuideLangs het recreatieve pad Frontzate, dat Kaaskerke met Nieuwpoort verbindt, kan je opnieuw halt houden bij de pop-up foodbar Perron 74. Paul-Willem Verstraete (34) staat klaar om jouw smaakpapillen te verwennen.

 1. Van ‘Queer Eye’ tot ‘Queer as Folk’: met deze titels kijkt u helemaal Pride-proof
  TV

  Van ‘Queer Eye’ tot ‘Queer as Folk’: met deze titels kijkt u helemaal Pri­de-proof

  Brussel hing in mei al trots de vlaggen uit, de rest van de wereld volgde in juni en in augustus beleeft de Scheldestad met ‘Antwerp Pride’ traditioneel haar LGBTQ+-hoogmis. Maar een 15-jarige jubileum-editie met alle toeters, bellen, binders en pailletten is niet compleet zonder een even kleurrijk en inclusief tv-lijstje. Want ook vanop de bank kunt u zich vergapen aan op en top queer reeksen die beroeren, ontroeren, entertainen en informeren. Dat de optocht niet zomaar een bandeloos feestje is, maar begon als een opstand voor gelijke rechten en vrijheden leert u in de documentairereeks ‘Pride’ op Disney+. Waarna shows als ‘Queer as Folk’ op STARZPLAY, ‘Our Flag Means Death’ op Streamz en ‘It’s a Sin’ op VRT NU u met een lach en een traan de mensen achter het acroniem tonen.
 2. IN BEELD. Oudste muziekvereniging van Koekelare viert feest: “Fanfare Sint-Joris plant na 50 jaar nog eens een taptoe”
  PREMIUM
  Koekelare

  IN BEELD. Oudste muziekvere­ni­ging van Koekelare viert feest: “Fanfare Sint-Joris plant na 50 jaar nog eens een taptoe”

  De koninklijke fanfare Sint-Joris van Koekelare is 100 jaar en mag zich de oudste muziekvereniging van de gemeente noemen. Een nieuw logo en een feestbrochure zijn al voorgesteld maar hét hoogtepunt is de taptoe op zaterdag 27 augustus. Speciaal voor het eeuwfeest bladeren we door het album van de fanfare. “We zijn gestart als turnmuziek”, deelt voorzitster Lies Casteleyn (37) een leuk weetje.