Leentje rolde een flink deel van haar fitnesstoestellen buiten.
Volledig scherm
Leentje rolde een flink deel van haar fitnesstoestellen buiten. © Fit on You

Fitnesszaak laat mensen buiten sporten: “Mensen willen hun coronakilo’s kwijt en wij helpen hen daarbij”

DiksmuideDe fitnesszaak Fit on You in de IJzerlaan in Diksmuide heeft de helft van haar toestellen buiten gerold op de parking. Zaakvoerster Leentje Taghon (50) wil niet langer wachten. “Onze leden zijn het wandelen beu en willen hun coronakilo’s kwijt”, zegt ze.

 1. Vluchteling (21) steelt boot in Nieuwpoortse jachthaven: “Ik wil naar Canada varen”
  PREMIUM

  Vluchte­ling (21) steelt boot in Nieuwpoort­se jachthaven: “Ik wil naar Canada varen”

  Hij stal een jacht in de Nieuwpoortse haven en was zinnens om naar Canada te varen. Maar nog niet goed en wel vertrokken, viel de motor al stil en botste het jacht tegen andere aangemeerde boten. De scheepvaartpolitie trof ‘s morgens in het dek een slapende vluchteling aan, een 21-jarige Afghaan. Hij moest dinsdagmorgen voor de strafrechter komen. “Of ik in Canada zou raken? Ik heb geen papieren, geen familie en geen mogelijkheden. Ik wendde mij tot God.”
 2. “Steek ze maar zonder zwemvest in die boot”: mensensmokkelaars die vluchtelingen met kinderen de Noordzee opstuurden krijgen tot 12 jaar cel
  Koksijde

  “Steek ze maar zonder zwemvest in die boot”: mensensmok­ke­laars die vluchtelin­gen met kinderen de Noordzee opstuurden krijgen tot 12 jaar cel

  Vijf leden van een mensensmokkelbende die vluchtelingen met kinderen in gammele bootjes de Noordzee opstuurden richting het Verenigd Koninkrijk, hebben celstraffen tot 12 jaar gekregen. Volgens het parket hadden de Iraniërs geen enkel respect voor het leven van de slachtoffers. “Uit één van hun telefoongesprekken bleek dat de vluchtelingen desnoods maar zonder zwemvest op de boot werden gestoken”, stelde procureur Manuel Manderick.