Schepen Marc Deprez (Idee Diksmuide) bij de zuiveringsinstallatie die de amfetamines uit het water moest filteren bij het drugslab onder café Dodengang.
Volledig scherm
Schepen Marc Deprez (Idee Diksmuide) bij de zuiveringsinstallatie die de amfetamines uit het water moest filteren bij het drugslab onder café Dodengang. © Benny Proot

Door vergetelheid van rechter grijpt Diksmuide naast kleine 14.000 euro in zaak rond drugslab

DiksmuideHet ontbreken van één simpel zinnetje in het vonnis van de Veurnse strafrechter, over het drugslab onder café Dodengang, breekt de stad Diksmuide zuur op. Die laatste grijpt - al zeker voorlopig - naast een kleine 14.000 euro van de veroordeelde drugsfabrikanten, nadat het zelf de zwaar verontreinigde bodem had laten saneren.

 1. Coronacijfers in West-Vlaanderen blijven slecht, maar voorlopig komen er geen bijkomende maatregelen: “Besmettingsgraad is slechter dan nationaal gemiddelde”
  West-Vlaanderen

  Coronacij­fers in West-Vlaanderen blijven slecht, maar voorlopig komen er geen bijkomende maatrege­len: “Besmet­tings­graad is slechter dan nationaal gemiddelde”

  Op dit moment is 30 procent van de bedden op Intensieve Zorg in West-Vlaamse ziekenhuizen bezet. Dat zegt gouverneur Carl Decaluwé na nieuw overleg met de provinciale crisiscel. Bijkomende maatregelen komen er niet, maar Decaluwé roept alle burgemeesters wel op om hun eigen inwoners en handelaars te sensibiliseren. “Het komt er nu op aan om de federale maatregelen in de werkelijkheid strikt toe te passen en hierop verdere controle uit te oefenen”, aldus de gouverneur.
 2. Klassiek spaarboekje bij grootbank? Dan verdubbelen je spaarcenten na… 636 jaar
  Spaargids.be

  Klassiek spaarboek­je bij grootbank? Dan verdubbe­len je spaarcen­ten na… 636 jaar

  De rente op onze spaarboekjes is al lang geen vetpot meer. Bij de wettelijke minimumrente voor gereglementeerde spaarrekeningen, die de meeste grootbanken hanteren, duurt het liefst 636 jaar vooraleer je spaarcenten verdubbelen. Wie kiest voor spaar- of beleggingsproducten met een hoger rendement, slaagt er mogelijk wel nog in om bij leven zijn kapitaal met 100% te zien aangroeien. Spaargids.be beschrijft hoe dat kan.
 1. Joost Van Hyfte en de leraar Nederlands die hem op de hotelschool de liefde voor het podium bijbracht: “Wij waren krapuul in een schoon kostuum”
  PREMIUM
  Zelzate/Veurne

  Joost Van Hyfte en de leraar Nederlands die hem op de hotel­school de liefde voor het podium bijbracht: “Wij waren krapuul in een schoon kostuum”

  Joost Van Hyfte bombardeerde zich ooit tot de enige comedian van Vlaanderen die kan koken door er drie succesvolle zaalshows rond te bouwen. De ene passie werd hem ingelepeld achter het fornuis op hotelschool Ter Duinen in Koksijde, de andere door zijn toenmalige leraar Nederlands Eddy Parret. “Mijnheer Parret nam ons na school mee naar Shakespeare en het theater. Tijdens de schooluren organiseerde hij improvisatie-oefeningen. Daar heb ik de eerste keer gedacht: misschien moet ik van al dat zeveren mijn beroep wel maken.”