Eindredacteur André Gysel, Maurits' dochter Mieke Latré en auteur Stefaan Kempynck
Volledig scherm
Eindredacteur André Gysel, Maurits' dochter Mieke Latré en auteur Stefaan Kempynck © GUS

Diksmuideling schrijft levensverhaal van stadsgenoot Maurits Latré: “Gelukkig heeft hij het boek nog kunnen lezen voordat hij overleed”

DiksmuideUitgever en schrijver Stefaan Kempynck (54) heeft het bijzondere levensverhaal van de Diksmuidse oud-leraar Maurits Latré voorgesteld. “Toen ik eraan begon, wist ik dat Maurits terminaal ziek was. Het boek was tijdig af, zodat hij het nog heeft kunnen lezen voor hij in augustus overleed”, schetst Stefaan.

 1. Coronacrisis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?
  Sparen

  Coronacri­sis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?

  Het voorbije jaar heeft de manier waarop we bankzaken uitvoeren serieus veranderd. We bankieren massaal digitaal, sparen meer dan ooit en ook jongeren wagen zich nu vaker aan beleggingsfondsen. Ook de banken zelf moesten zich pijlsnel aan de nieuwe realiteit aanpassen. Hoe bracht uw huisbank het er vanaf? Heeft ze u in positieve zin verbaasd of was u eerder ontgoocheld? Laat het ons weten via deze korte online enquête.
 2. Drive-in, dj en de - volgens topchef Willem Hiele - beste burger van de Westkust: voor een coronaproof feestje moet je in Veurne zijn
  PREMIUM
  De Panne/Veurne

  Drive-in, dj en de - volgens topchef Willem Hiele - beste burger van de Westkust: voor een corona­proof feestje moet je in Veurne zijn

  De vermaarde ‘surfburger’ van Lodewijk David (38) en Alexandra Grandjean (31) uit De Panne ligt morgen en zaterdag voor het eerst in maanden op de grillplaat. Het koppel houdt in Veurne een drive-in, waarvoor smulpapen zich hier inschrijven. Tijdens een coronaveilige party verorber je de ultieme hamburger van de surfers. “Topchef Willem Hiele noemt het de beste streetfood-burger die hij ooit heeft gegeten. Dan bloos je wel even”, zegt Lodewijk.
 1. Vlaming breekt wereldrecord wijnglazen dragen met één hand
  Play
  record

  Vlaming breekt wereldre­cord wijnglazen dragen met één hand

 2. Zoo in Denemarken nodigt kerstman uit in glazen bubbel
  Play

  Zoo in Denemarken nodigt kerstman uit in glazen bubbel