De geplande sociale woningen in de Steenmolenbeekwegel in Woumen
Volledig scherm
PREMIUM
De geplande sociale woningen in de Steenmolenbeekwegel in Woumen © GUS

Diksmuide schrapt een pak sociale woningen in Woumen terwijl er lange wachtlijsten zijn: “Hoe kan je dit verantwoorden?”

DiksmuideDe geplande 76 huurwoningen en 18 koopwoningen in de Steenmolenbeekwegel in Woumen komen er niet. Dat stipte oppositieraadslid Kurt Vanlerberghe (Vooruit) aan tijdens de gemeenteraad. De bevoegde schepen Geert Dever (CD&V) bevestigde dat maar voegde er in één adem aan toe dat de onderhandelingen wel opnieuw zijn opgestart om daar alsnog 60 sociale woningen te realiseren. Een planning kan ze evenwel nog niet geven. Het bewonersplatform in Woumen reageert furieus.

 1. Kortemark wil de bijtjes extra verwennen: “Met geveltuinen en bloeiende bodembedekkers”
  PREMIUM

  Kortemark wil de bijtjes extra verwennen: “Met geveltui­nen en bloeiende bodembedek­kers”

  Kortemark heeft een bijenplan klaar want die insecten wil de gemeente extra in de watten leggen. “De bijen zijn essentieel voor het behoud van de landbouw en het functioneren van de ecosystemen”, vindt milieuschepen Lynn Vermote (Open VLD). Ook de inwoners kunnen hun steentje bijdragen, en dat mag je letterlijk interpreteren. Geveltuinen bijvoorbeeld zijn toegelaten maar komt daardoor de toegankelijkheid niet in het gedrang?
  Kortemark
 2. Een grote batterij moet je minder snel vervangen: zo kies je een e-bike op jouw maat
  HLN Shop

  Een grote batterij moet je minder snel vervangen: zo kies je een e-bike op jouw maat

  De e-bike is hét ideale vervoermiddel voor velen: met een elektrische fiets omzeil je immers hoge brandstofprijzen enerzijds en overbrug je vlot lange afstanden anderzijds. Zo'n toestel is bovendien maar liefst 50 keer minder belastend voor het milieu dan een auto. Maar hoe pik je jouw ultieme exemplaar uit het erg ruime aanbod? HLN Shop helpt je - letterlijk en figuurlijk - op weg in vier handige punten.