Een sfeerbeeldje van een vorige editie toen het evenement nog in het stadspark plaatsvond
Volledig scherm
Een sfeerbeeldje van een vorige editie toen het evenement nog in het stadspark plaatsvond © GUS

Diksmuide maakt van haar stadscentrum één groot podium voor theater en muziek

DiksmuideEen dag vol animatie, dat heeft Diksmuide volgende maandag 15 augustus in petto. Het begint ’s morgens al met de wekelijkse markt. In de namiddag wordt het hele centrum ondergedompeld in een theatersfeer en ’s avonds kan je deelnemen aan een sportieve work-out.

 1. Dubbel zoveel boetes door gsm-gebruik op de fiets in West-Vlaanderen
  West-Vlaanderen

  Dubbel zoveel boetes door gsm-ge­bruik op de fiets in West-Vlaanderen

  Het aantal inbreuken tegen gsm-gebruik op de fiets, is in West-Vlaanderen meer dan verdubbeld ten opzichte van vier jaar geleden. Dat blijkt uit cijfers die Annick Lambrecht, Vlaams parlementslid voor Vooruit, opvroeg. Die stijging is sterker dan in de rest van Vlaanderen. Maar gsm-gebruik in het verkeer is verboden, ook op de fiets. Afleiding is dan ook een van de belangrijkste oorzaken van verkeersongevallen.
 2. Chris en Kimberly laten de moed niet zakken na brand: “We hebben snel de knop omgedraaid en hopen binnenkort te kunnen heropenen”
  PREMIUM
  Nieuwpoort

  Chris en Kimberly laten de moed niet zakken na brand: “We hebben snel de knop omgedraaid en hopen binnenkort te kunnen heropenen”

  Vorige week dinsdag iets voor 17 uur brak brand uit in de handelszaak @The Shop op de Zeedijk in Nieuwpoort. Kimberly Vanoutryve (28) stond toen in de winkel en merkte de rook in de opslagruimte op. “Uiteraard heeft dat een diepe indruk nagelaten”, reageert haar partner en zaakvoerder Chris Leroy (52). “Als ondernemers is er echter maar één weg en die is vooruit.”