Diksmuide wil investeren in domein Zonnestraal
Volledig scherm
Diksmuide wil investeren in domein Zonnestraal © Florian Van Eenoo Photo News

Diksmuide heeft 1 miljoen euro klaar voor nieuw ontmoetingscentrum op domein Zonnestraal

DiksmuideDiksmuide wil op haar recreatiedomein Zonnestraal een nieuw multifunctioneel gebouw neerpoten. Het heeft daarvoor een budget van één miljoen euro klaarliggen. De ontwerper kan nu aan de slag nadat de gemeenteraad zijn fiat heeft gegeven.

  1. Oudste wijnhandel van Brugge viert 200ste verjaardag: “Na de Eerste Wereldoorlog bleef er niks meer van onze zaak in Diksmuide over, we moesten van nul herbeginnen op een onbekende locatie”
    PREMIUM
    Brugge/Diksmuide

    Oudste wijnhandel van Brugge viert 200ste verjaardag: “Na de Eerste Wereldoor­log bleef er niks meer van onze zaak in Diksmuide over, we moesten van nul herbegin­nen op een onbekende locatie”

    “Ik trok mijn beste kostuum aan en ging aanbellen bij cafébazen in Brugge, Roeselare en Torhout om mijn beste wijnen aan te prijzen. De oorlog had immers alles verwoest. We moesten ergens herbeginnen.” Jacques Feys (91) mag het nog meemaken: de 200ste verjaardag van zijn wijnhandel. Zijn familie begon ermee toen België nog niet eens bestond. Inmiddels staat er alweer opvolging klaar.