Hier komt volgend voorjaar een kunstgrasveld
Volledig scherm
Hier komt volgend voorjaar een kunstgrasveld © GUS

Deputatie keurt het kunstgrasveld voor Keiems voetbal goed: “Binnen vijf jaar plannen we dan een nieuw veld op een andere plaats”

DiksmuideDe Keiemse voetbalvereniging zal dan toch haar langverwachte kunstgrasveld krijgen. Dat dossier sleept al een heel eind  aan na protest van Omgeving Vlaanderen. Nu zet de Deputatie het licht op groen.

 1. Yoran Deschepper loopt 60m op het Vlaams kampioenschap indoor: “Vooral voorbereiding op de zomer”
  Atletiek

  Yoran Deschepper loopt 60m op het Vlaams kampioen­schap indoor: “Vooral voorberei­ding op de zomer”

  Zondag staat de eerste grote afspraak van het nationale indoorseizoen op het programma. In de Gentse Topsporthal wordt namelijk het Vlaams kampioenschap alle categorieën georganiseerd. Een aantal West-Vlaamse toppers laten dit kampioenschap aan zich voorbijgaan, maar toch hebben we een aantal serieuze medaillekandidaten. Sprinter Yoran Deschepper (21) wordt op de 60 meter sowieso een van de grote blikvangers. “Blij om weer eens indoor te mogen lopen, want het is toch lang geleden”.
 2. Emma (13) wandelt 3.000 (!) kilometer voor haar zieke vriendinnetje: “Dat ze maar snel een geneesmiddel vinden”
  PREMIUM
  Diksmuide

  Emma (13) wandelt 3.000 (!) kilometer voor haar zieke vriendinne­tje: “Dat ze maar snel een geneesmid­del vinden”

  Dat is pas echte vriendschap! Emma Vandaele uit Diksmuide heeft in 2021 samen met haar mama 3000 kilometer gewandeld. Dat deed ze voor haar vriendin Margot Willaert (12) die lijdt aan de longziekte pulmonale hypertensie. “Er is veel geld nodig voor het wetenschappelijk onderzoek naar die ziekte zodat ze een medicijn kunnen ontwikkelen. Ik wil er alles aan doen om daarbij te helpen”, klinkt Emma gemotiveerd. Het is niet de eerste keer dat ze voor Margot in de bres springt.
 3. Van gestolen auto tot raid op kruidenierszaak: acht Walen riskeren tot 40 maanden cel voor strooptocht aan de kust
  Oostende/Bredene/Koksijde/Blankenberge/Middelkerke

  Van gestolen auto tot raid op kruide­niers­zaak: acht Walen riskeren tot 40 maanden cel voor stroop­tocht aan de kust

  Zeven mannen en een vrouw uit de streek rond Luik riskeren in de Brugse rechtbank celstraffen tot 40 maanden voor een hele reeks inbraken en diefstallen aan de kust. De beklaagden stalen vooral dure fietsen, maar pleegden volgens het parket ook een raid op een kruidenierszaak in Blankenberge en een autodiefstal in Bredene. “Allemaal om hun verblijf aan de kust te bekostigen.”
 1. Een bos op 21ste verjaardag van verkeersslachtoffer Charlotte: “De steun op deze moeilijke dag doet zo’n deugd”
  Koekelare

  Een bos op 21ste verjaardag van verkeers­slacht­of­fer Charlotte: “De steun op deze moeilijke dag doet zo’n deugd”

  Liefst 200 mensen kwamen woensdagnamiddag ruim 3.000 bomen planten in Koekelare. Zo krijgt het Charlottebos, als eerbetoon voor alle verkeersslachtoffers, vorm. Charlotte Gysel stierf in 2019 en precies op haar verjaardag 26 januari vond de plantactie plaats. “Ze zou vandaag 21 jaar geworden zijn. Haar cadeau zou een mooie ring geweest zijn. Helaas moeten we haar missen maar de steun die we voelen, is een lichtpunt”, reageert mama Griet Depreitere uit Bovekerke bij Koekelare.
 2. RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursector de mensheid. En nee, het werd niet geregisseerd door Stany Crets”
  TV

  RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursec­tor de mensheid. En nee, het werd niet geregis­seerd door Stany Crets”

  Een gemuteerde griep die 99% van de bevolking uitroeit. We gokken dat u nog liever uw gebruikt mondmasker opeet, dan dat u zo een reeks moet uitzitten. Toch is ‘Station Eleven’ geen doorsnee apocalyptische nachtmerrie, waar budget noch doembeelden worden gespaard om u van uw laatste restje hoop te stropen. Of dat ook genoeg is om uw negatieve ervaringen aan de kant te schuiven en u aan deze HBO Max-reeks op Streamz over te geven? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.