Hier komt volgend voorjaar een kunstgrasveld
Volledig scherm
Hier komt volgend voorjaar een kunstgrasveld © GUS

Deputatie keurt het kunstgrasveld voor Keiems voetbal goed: “Binnen vijf jaar plannen we dan een nieuw veld op een andere plaats”

DiksmuideDe Keiemse voetbalvereniging zal dan toch haar langverwachte kunstgrasveld krijgen. Dat dossier sleept al een heel eind  aan na protest van Omgeving Vlaanderen. Nu zet de Deputatie het licht op groen.

  1. 946 bommen, granaten en andere munitie uit woning gehaald... maar oorlogsverzamelaar weet na 1,5 jaar nog steeds niet of hij ze mag houden
    Diksmuide

    946 bommen, granaten en andere munitie uit woning gehaald... maar oorlogsver­za­me­laar weet na 1,5 jaar nog steeds niet of hij ze mag houden

    “Het duurt allemaal lang, maar ik heb liever dat ze een grondig onderzoek doen dan mijn collectie zomaar te vernietigen”, zegt Johan Jonckheere (67). Bijna duizend granaten, bommen, ontstekers en obussen haalde ontmijningsdienst DOVO in juni 2021 uit zijn woning in Vladslo bij Diksmuide. De kwestie kwam voor de rechtbank, maar sleept al bijna een jaar aan. En het einde is nog niet in zicht: dinsdag werd de zaak wéér uitgesteld.