Virginie met blindengeleidehond Walter, de trouwe metgezel van haar man Rory.
Volledig scherm
PREMIUM
Virginie met blindengeleidehond Walter, de trouwe metgezel van haar man Rory. © Eigen foto

“De dag dat mijn man hulphond kreeg, veranderde ons leven.” Dierenarts Virginie gaat aan de slag bij Vrienden der Blinden

Diksmuide, KoksijdeZe zag met haar eigen ogen hoeveel verschil een blindengeleidehond kan maken voor een mens, toen haar echtgenoot Rory z’n hulphond Walter in huis haalde. Dat inspireerde dierenarts Virginie Decoster (38) om te gaan werken voor Vrienden der Blinden, de vzw die de dieren opleidt. “Het is mijn beurt om iets terug te doen voor hen.” Op zaterdag 18 december sluit ze haar dierenartsenpraktijk in Diksmuide. 

 1. Van gestolen auto tot raid op kruidenierszaak: acht Walen riskeren tot 40 maanden cel voor strooptocht aan de kust
  Oostende/Bredene/Koksijde/Blankenberge/Middelkerke

  Van gestolen auto tot raid op kruide­niers­zaak: acht Walen riskeren tot 40 maanden cel voor stroop­tocht aan de kust

  Zeven mannen en een vrouw uit de streek rond Luik riskeren in de Brugse rechtbank celstraffen tot 40 maanden voor een hele reeks inbraken en diefstallen aan de kust. De beklaagden stalen vooral dure fietsen, maar pleegden volgens het parket ook een raid op een kruidenierszaak in Blankenberge en een autodiefstal in Bredene. “Allemaal om hun verblijf aan de kust te bekostigen.”
 2. Een bos op 21ste verjaardag van verkeersslachtoffer Charlotte: “De steun op deze moeilijke dag doet zo’n deugd”
  Koekelare

  Een bos op 21ste verjaardag van verkeers­slacht­of­fer Charlotte: “De steun op deze moeilijke dag doet zo’n deugd”

  Liefst 200 mensen kwamen woensdagnamiddag ruim 3.000 bomen planten in Koekelare. Zo krijgt het Charlottebos, als eerbetoon voor alle verkeersslachtoffers, vorm. Charlotte Gysel stierf in 2019 en precies op haar verjaardag 26 januari vond de plantactie plaats. “Ze zou vandaag 21 jaar geworden zijn. Haar cadeau zou een mooie ring geweest zijn. Helaas moeten we haar missen maar de steun die we voelen, is een lichtpunt”, reageert mama Griet Depreitere uit Bovekerke bij Koekelare.
 3. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.