Diksmuide wil zijn bomenbestand aanzienlijk uitbreiden.
Volledig scherm
Diksmuide wil zijn bomenbestand aanzienlijk uitbreiden. © GUS

Dat is ambitieus: Diksmuide wil 16.000 extra bomen, 8 kilometer hagen en 160 laadpalen tegen 2030

DiksmuideVoor elke Diksmuideling een boom: dat is het opzet. De aanplant van 16.000 nieuwe bomen is een van de acties in het klimaat- en energiepact van de Vlaamse overheid waarop het stadsbestuur heeft ingetekend. En er is nog meer nodig om op een jaarlijkse subsidie van ruim 60.000 euro te kunnen rekenen.

 1. Slagers lopen warm voor West-Vlaams groenteschelletje en groentekroket: “Eetgewoonten veranderen, we moeten mee met de tijd”
  PREMIUM
  Roeselare

  Slagers lopen warm voor West-Vlaams groente­schel­le­tje en groentekro­ket: “Eetgewoon­ten veranderen, we moeten mee met de tijd”

  Opmerkelijk. Vanaf november liggen er twee vernieuwende, 100% West-Vlaamse en bovenal vegetarische streekproducten in de slagerstoonbank. Het West-Vlaams groenteschelletje is ontwikkeld door leerling-slagers van GO! Atheneum Diksmuide terwijl leerlingen van Ter Groene Poorte in Brugge tekenden voor een kaas-groentekroket met zeewier. Beide producten werden warm onthaald op de ‘Avond van de West-Vlaamse slager’ in Roeselare. “We moeten denken aan de consument. Er zijn steeds meer flexitariërs en daar moeten we op inspelen”, oordeelt Andy Heindryckx van Culinair Slagersatelier De Jachthoorn in Ruddervoorde.
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 1. Vrouw (38) die huisarts dag en nacht belaagde nogmaals veroordeeld: ze haalde met mes uit naar OCMW-bediende
  Diksmuide

  Vrouw (38) die huisarts dag en nacht belaagde nogmaals veroor­deeld: ze haalde met mes uit naar OCMW-bediende

  Een vrouw (38) uit Diksmuide, die in mei nog twaalf maanden cel met uitstel kreeg omdat ze haar huisdokter dag en nacht belaagde met telefoontjes, is opnieuw veroordeeld door de strafrechter. Toen ze geld kwam vragen in het OCMW en volgens haar niet snel genoeg bediend werd, ging ze door het lint en haalde ze zelfs een mes boven. Het levert nu nog eens een jaar cel op, opnieuw met voorwaarden. Ze moet aan haar psychische problemen werken.
 2. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.