Het ongeval gebeurde op het zebrapad in het centrum van Diksmuide.
Volledig scherm
Het ongeval gebeurde op het zebrapad in het centrum van Diksmuide. © Google Maps

Brandweerman niet schuldig aan dood vrouw 4 maanden na dronken ongeval

Een 59-jarige brandweerman uit Diksmuide is door de politierechter in Veurne vrijgesproken voor de onopzettelijke doding van een 89-jarige vrouw. P.D. had de bejaarde vrouw aangereden op het zebrapad in het centrum van Diksmuide, met 2,19 promille in zijn bloed. De vrouw overleed meer dan 4 maanden later in het ziekenhuis. “Maar haar dood staat niet in oorzakelijk verband met het ongeval”, motiveerde de politierechter. P.D. werd wel gestraft voor dronkenschap.

0 reacties

 1. Van mountainbiken tot magisch park, komedie en zoektocht: onze weekendtips vol kleine pleziertjes in Zuid-West-Vlaanderen
  PREMIUM
  Kortrijk/Moorslede/Wevelgem/Deerlijk

  Van mountainbi­ken tot magisch park, komedie en zoektocht: onze weekend­tips vol kleine plezier­tjes in Zuid-West-Vlaanderen

  Het ontbreekt aan grote evenementen in een periode waarin Omikron wild om zich heen grijpt. Maar ook uit kleine pleziertjes kan je groot genot halen. Dat blijkt uit onze weekendtips in Zuid-West-Vlaanderen. Sportievelingen kunnen zich uitleven op twee mountainbiketochten, in een park beleef je magische avonturen, de bekende presentator Jan Jaap van der Wal zakt met zijn nieuwste komedie naar onze regio af en in een deelgemeente van Kortrijk kan je voor het eerst deelnemen aan een nieuwe wandel-fotozoektocht.
 2. Binnenkort maandelijkse afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?
  Mijnenergie

  Binnenkort maandelijk­se afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?

  Het maandelijkse voorschot dat je momenteel voor gas en elektriciteit betaalt, ligt mogelijk een stuk lager dan je werkelijke verbruikskosten. Het vele telewerk en de sterk gestegen energieprijzen zijn hierbij de boosdoeners. Is dit het geval, krijg je straks een gepeperde afrekening gepresenteerd. Om zulke onaangename verrassingen evenwel te vermijden, moeten de grootste energieleveranciers hun klanten binnenkort de keuze bieden om maandelijks af te rekenen op basis van hun reële verbruik van die maand. Mijnenergie.be zoekt uit of dat voor iedereen een slimme keuze is.