Lore en Dries stellen hun nieuwe vakantiewoning voor 32 personen voor. Links zie je hoe het er oorspronkelijk uitzag.
Volledig scherm
PREMIUM
Lore en Dries stellen hun nieuwe vakantiewoning voor 32 personen voor. Links zie je hoe het er oorspronkelijk uitzag. © Benny Proot

BINNENKIJKER. Koppel bouwt stijlvol vakantiehuis voor 32 (!) gasten, met bakstenen van oude hoeve: “De troef? Pizza’s bakken in de tuin”

PervijzeEigenhandig hebben Lore Igodt (31) en Dries Stroo (30) in Pervijze, op de weg van Diksmuide naar Nieuwpoort, de dakpannen en bakstenen van een vroegere hoeve gekuist en hergebruikt. Het resultaat is een indrukwekkende woonst mét een pizzaoven in de tuin. In het gloednieuwe vakantiehuis Spoor 74 is er plaats voor - hou u vast - 32 gasten. Lore leidt ons vol trots rond. Helemaal terecht, zo blijkt.

 1. Broer en vader eren overleden Bert met zelfgebouwde windmolen ‘De Sterke Beer’: “Zo hebben we hem altijd dicht bij ons”
  PREMIUM

  Broer en vader eren overleden Bert met zelfgebouw­de windmolen ‘De Sterke Beer’: “Zo hebben we hem altijd dicht bij ons”

  “Ik was op weg naar een molen in Leisele toen ik telefoon kreeg. Mijn broer Bert, amper 37 jaar, was totaal onverwacht in zijn slaap overleden aan een longembolie. Ik heb direct rechtsomkeer gemaakt.” Het plotse verlies in november 2021 tekende de familie Demol uit Pollinkhove. Vader Ronny (62) en broer Berre (24), beiden professionele molenbouwers, startten direct met het ultieme eerbetoon. Na een jaar hard zwoegen draaien intussen de wieken van windmolen ‘De Sterke Beer’. Berre heeft nu nog één droom.
  Lo-Reninge
 2. Kortemark wil de bijtjes extra verwennen: “Met geveltuinen en bloeiende bodembedekkers”
  PREMIUM

  Kortemark wil de bijtjes extra verwennen: “Met geveltui­nen en bloeiende bodembedek­kers”

  Kortemark heeft een bijenplan klaar want die insecten wil de gemeente extra in de watten leggen. “De bijen zijn essentieel voor het behoud van de landbouw en het functioneren van de ecosystemen”, vindt milieuschepen Lynn Vermote (Open VLD). Ook de inwoners kunnen hun steentje bijdragen, en dat mag je letterlijk interpreteren. Geveltuinen bijvoorbeeld zijn toegelaten maar komt daardoor de toegankelijkheid niet in het gedrang?
  Kortemark