Johan Geeraert, korpschef van de lokale politie Polder, reageert weinig enthousiast op de komst van de nieuwe trajectcontroles.
Volledig scherm
Johan Geeraert, korpschef van de lokale politie Polder, reageert weinig enthousiast op de komst van de nieuwe trajectcontroles. © Benny Proot

“Beter 4 miljoen investeren in verwerking boetes”: korpschef reageert weinig enthousiast op aankondiging nieuwe trajectcontroles

DiksmuideJohan Geeraert, korpschef van de lokale politie Polder, reageert cynisch op de aankondiging van 19 nieuwe trajectcontroles in Vlaanderen. In Diksmuide - de grootste gemeente in zijn zone - staan 6 van die systemen, maar een boete kun je er niet krijgen. “De minister deed een fantastische aankondiging, maar ik vrees dat het een storm in een glas water zal worden", stelt Geeraert.

 1. Heel wat nieuwe trajectcontroles op komst, maar zullen ze ook werken? “Na twee jaar is systeem nog altijd niet klaar”

  Heel wat nieuwe trajectcon­tro­les op komst, maar zullen ze ook werken? “Na twee jaar is systeem nog altijd niet klaar”

  Er komen volgend jaar een hoop nieuwe trajectcontroles bij in Vlaanderen. Maar of die meteen zullen werken, is nog maar de vraag. Het systeem dat moet instaan voor de verwerking van de data van de controles, staat na twee jaar nog steeds niet op punt, klaagt Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) aan. Op 6 januari heeft ze een overleg met minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V). “Ik hoop dat ze dan finaal een duidelijke datum kan geven waarop het systeem in werking kan treden.”
 1. Wilde achtervolging eindigt in mineur
  Play

  Wilde achtervol­ging eindigt in mineur

 2. Toeristen opeengepakt in Roemeens skioord
  Play

  Toeristen opeenge­pakt in Roemeens skioord