Café Den Engel in de Kiekenstraat in Diksmuide.
Volledig scherm
Café Den Engel in de Kiekenstraat in Diksmuide. © BBO

Beruchte cafébaas (33) tot 6 maanden cel veroordeeld na zware slagen aan klant én eigen halfbroer

DiksmuideDe 33-jarige uitbater van café Den Engel in de Kiekenstraat in Diksmuide is tot 6 maanden cel en 400 euro boete veroordeeld voor slagen aan een klant en zijn eigen halfbroer. Y.V. daagde niet eens op zijn proces op. De man is geen onbesproken blad.

 1. Zuivelboerderij bezorgt scouts kampplaats na wateroverlast: “Het zijn de Ardennen niet, maar hier hebben we wél dag en nacht ijsjes”
  Diksmuide, Laken

  Zuivelboer­de­rij bezorgt scouts kampplaats na waterover­last: “Het zijn de Ardennen niet, maar hier hebben we wél dag en nacht ijsjes”

  De leiding van scouts Laken-Ruusbroec stond vertrekkensklaar, de vrachtwagen was volgestouwd en toen kwam het nieuws dat hun kampplaats in Suxy in de Ardennen onder water stond. “Het was zaterdagavond 22 uur en meteen sloegen we aan het bellen. En toen kregen we Ans Delepierre van ’t Hof van de Rhille in Woumen bij Diksmuide aan de lijn”, zegt leider Arnaud Bouten (23).
 2. Liefst 56 liter per vierkante meter in Nieuwpoort, wolkbreuk zet straten, kelders en garages blank: “Nog nooit meegemaakt”
  Play

  Liefst 56 liter per vierkante meter in Nieuwpoort, wolkbreuk zet straten, kelders en garages blank: “Nog nooit meegemaakt”

  De kustgemeente Nieuwpoort kreeg maandagochtend af te rekenen met een zware wolkbreuk. Verschillende straten kwamen blank te staan waardoor her en der enkele kelders en garages onder water liepen. “Nog nooit meegemaakt in de 15 jaar ik hier woon”, getuigt bewoonster van een getroffen wijk. Ook op campings Kompas en Dunepark was er wateroverlast en in de supermarkt Aldi was het poetsen geblazen.