Het boekenruilkastje in W'IJzer
Volledig scherm
Het boekenruilkastje in W'IJzer © W'IJzer

Basisschool W’IJzer hangt boekenruilkastje op. “Onze leerlingen zijn al superhelden in het lezen, nu willen we ook de buurt motiveren”

DiksmuideLezen is bij basisschool W’IJzer in Diksmuide heel belangrijk. Alle leerlingen hebben een ruime keuze uit boeken. Met die leesmicrobe willen ze nu ook de buurt besmetten. Aan de campus hangt een zelfgemaakt boekenruilkastje.

  1. Zuivelboerderij bezorgt scouts kampplaats na wateroverlast: “Het zijn de Ardennen niet, maar hier hebben we wél dag en nacht ijsjes”
    Diksmuide, Laken

    Zuivelboer­de­rij bezorgt scouts kampplaats na waterover­last: “Het zijn de Ardennen niet, maar hier hebben we wél dag en nacht ijsjes”

    De leiding van scouts Laken-Ruusbroec stond vertrekkensklaar, de vrachtwagen was volgestouwd en toen kwam het nieuws dat hun kampplaats in Suxy in de Ardennen onder water stond. “Het was zaterdagavond 22 uur en meteen sloegen we aan het bellen. En toen kregen we Ans Delepierre van ’t Hof van de Rhille in Woumen bij Diksmuide aan de lijn”, zegt leider Arnaud Bouten (23).