De brandweer kon niet verhinderen dat het voertuig volledig uitbrandde. Want bij aankomst stond de Ford Fiësta al volledig in lichterlaaie.
Volledig scherm
De brandweer kon niet verhinderen dat het voertuig volledig uitbrandde. Want bij aankomst stond de Ford Fiësta al volledig in lichterlaaie. © Bart Boterman

Auto vliegt in brand na crash tegen elektriciteitspaal en -kastje: buurt urenlang zonder stroom

Diksmuide/IchtegemAan de IJzerdijk in Diksmuide, ter hoogte van de Dodengang, is zondagavond een auto volledig uitgebrand. De Ford Fiësta was eerst tegen een elektriciteitspaal en elektriciteitskastje geknald. De buurt zat urenlang zonder stroom. 

 1. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
  Livios

  Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

  Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.
 2. Warme bakker Patrick tovert eerste boek uit zijn ‘oven’: “Met ‘Pandemiepareltjes’ ga ik voor een glimlach bij elk verhaal”
  PREMIUM
  Houthulst

  Warme bakker Patrick tovert eerste boek uit zijn ‘oven’: “Met ‘Pandemie­pa­rel­tjes’ ga ik voor een glimlach bij elk verhaal”

  Patrick Devrome (52) van Bakkerij De Zaaier in Klerken bij Houthulst stelt ‘Pandemiepareltjes’ voor. Daarin kom je te weten hoe de warme bakker als kind de schoenveters van de Sint stal of hoe het angstzweet hem uitbrak toen bleek dat hij de weg naar Vorst Nationaal niet vond, waardoor hij het optreden van zijn favoriete zanger Will Tura dreigde te missen. Leuke vertelsels dus om de coronasleur te doorbreken. Zoon Jens (27) maakte daar telkens een knappe tekening bij.
 3. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
  Streamz

  Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

  Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.