Een voertuig ramde dinsdagavond het etalageraam van de kledingzaak Silhouet in Diksmuide.
Volledig scherm
Een voertuig ramde dinsdagavond het etalageraam van de kledingzaak Silhouet in Diksmuide. © Bart Boterman

Auto ramt etalageruit van kledingzaak Silhouet: bestuurder reed allicht te snel

DiksmuideIn Diksmuide is dinsdagavond een auto in de etalage van de kledingwinkel Silhouet gereden, op het kruispunt van de IJzerlaan en Vaartstraat. Het raam raakte volledig verbrijzeld. “Onze boordsteen voorkwam dat de wagen helemaal binnen stond. Donderdag kunnen we opnieuw openen”, zegt uitbaatster Kelly Decloedt.

 1. ’t Saam trekt voor tweede keer bouwaanvraag voor nieuwe school in, maar bereidt nummer drie voor: “We willen geen ruzie met de buurt, al kiezen we opnieuw dezelfde locatie”
  PREMIUM
  Diksmuide

  ’t Saam trekt voor tweede keer bouwaan­vraag voor nieuwe school in, maar bereidt nummer drie voor: “We willen geen ruzie met de buurt, al kiezen we opnieuw dezelfde locatie”

  Na blijvend buurtprotest trekt ’t Saam voor de tweede maal zijn bouwaanvraag in. De secundaire school, die nu verspreid zit over twee locaties in Diksmuide, wil beide campussen in de Cardijnlaan. Hoewel ’t Saam daar nu al één vestiging heeft, willen de bewoners de nieuwbouw op een andere plaats. “We zullen voor hen onze plannen zoveel mogelijk herwerken. Maar over de locatie en de grootte van de school valt niets te veranderen", stelt technisch adviseur Tommy Es.
 2. Wim Opbrouck stelt nieuwe BLIJsluiter vol hartverwarmende boodschappen bij West-Vlaamse apothekers voor
  West-Vlaanderen

  Wim Opbrouck stelt nieuwe BLIJslui­ter vol hartverwar­men­de boodschap­pen bij West-Vlaam­se apothekers voor

  De meest deprimerende dag van het jaar? Dat is de derde maandag van januari, ook bekend als Blue Monday. In 2022 is dat 17 januari. Hét moment om een nieuwe BLIJsluiter te lanceren. Het gezicht van die handleiding vol positieve boodschappen in West-Vlaamse apotheken is deze keer Wim Opbrouck. “Het jaar hoopvol starten met een lach en een traan. Dat is wat de mens de mens maakt. We maken van 2022 een topjaar”, vertelt de acteur en presentator uit Bavikhove.
 1. ‘Eigen Kweek’ bij de gemeentedienst: arbeider dealt jarenlang cannabis om verbouwing te betalen, echtgenote staat in voor de boekhouding
  PREMIUM
  Houthulst/Staden

  ‘Eigen Kweek’ bij de gemeente­dienst: arbeider dealt jarenlang cannabis om verbouwing te betalen, echtgenote staat in voor de boekhou­ding

  Opmerkelijk ‘Eigen Kweek’-verhaal uit Houthulst, waar een 45-jarige gemeentearbeider cannabis begon te kweken om de verbouwing aan zijn huis te bekostigen. Zijn vrouw (42) hield ondertussen de ‘boekhouding’ bij van de drugstransacties. Beiden staan nu voor de rechter in Ieper en kijken aan tegen een zware straf.