In Diksmuide riskeer je een GAS-boete als je op het openbaar domein alcohol drinkt
Volledig scherm
In Diksmuide riskeer je een GAS-boete als je op het openbaar domein alcohol drinkt © Toon Royackers

Alcohol drinken op de openbare weg? Je riskeert GAS-boete van 350 euro

Het zou wel eens een duur pintje kunnen worden in Diksmuide. Waag je het om op het openbaar domein iets alcoholisch te drinken en je wordt betrapt dan riskeer je een GAS-boete die kan oplopen tot 350 euro. De gemeenteraad keurde dat unaniem goed.

6 reacties

 • Erwin V.D.

  2 jaar geleden
  onnozele GAS-boetes moeten eruit gebonjourd worden en er moet dringend controle komen op de Gemeentes om dit te voorkomen. Ze staan ze wel toe bij festiviteiten, maar niet als je op een warme zomerdag in het park zit te drinken. Is hier enkel een kwestie van inkomsten te rijven!
 • Jan Van Gent

  2 jaar geleden
  Overal zoeken ze manieren om de burger geld uit de zakken te halen en het echte krapuul laten ze lopen daar hebben ze schrik van . Politiekers een van de weinige jobs waar je geen diploma voor moet hebben dat wordt nog maar eens duidelijk ....
 • Dieter Van Genechten

  2 jaar geleden
  Tja, rook thuis achter gesloten deuren een joint, en 3 dagen nadien kunnen ze je nog pakken voor rijden onder invloed.. Ben dus geen tegenstander dat zatlappen ook worden aangepakt. Het gaat hier namelijk over overlast. Dan pas word gereageerd. Dus zuip je niet zat op straat, en je hebt nog steeds geen probleem.
 • Albert Georges

  2 jaar geleden
  Zijn wij een Islamland ?
 • Filip Mars

  2 jaar geleden
  Vlaanderen lijd aan regelitis...
 1. Je autoverzekering sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Je autoverze­ke­ring sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Een autoverzekering jarenlang bij dezelfde verzekeraar houden? Veel mensen doen het. Zelfs bij de aankoop van een nieuwe wagen stappen velen gewoontegetrouw naar hun eigen verzekeraar voor een nieuw voorstel. De strenge regeling om een contract over te dragen naar een andere verzekeraar schrikt af. Maar daar brengt een nieuw wetsvoorstel binnenkort misschien verandering in. Independer.be legt uit hoe je je autoverzekering kan overdragen en wat er in de toekomst zou kunnen veranderen.
 2. Douanecafeetje ‘Het Witte Paard’ herleeft: “Kom binnen in België en vertrek in Frankrijk”
  PREMIUM
  Alveringem

  Douaneca­feetje ‘Het Witte Paard’ herleeft: “Kom binnen in België en vertrek in Frankrijk”

  In Beveren-aan-de-IJzer in Alveringem op de grens met Frankrijk spot je café ‘Het Witte Paard’. Het oogt nog vervallen, maar daarin brengt vastgoedcoach Hendrik Nelde (55) nu verandering. De Oost-Vlaming kocht eerder brouwerij Feys even verderop en is ondertussen ook zelf verhuisd naar het landelijke dorpje. De plannen met de site zijn groot en vooral smakelijk. Van een biermuseum waarmee hij hoopt om in het Guinness World Records Book te staan tot culinaire stopplaatsjes.
 1. Tien verdachten uit Limburg en Nederland riskeren tot vijf jaar cel voor drugslabo’s in Westhoek
  PREMIUM
  Lo-Reninge, Vlamertinge

  Tien verdachten uit Limburg en Nederland riskeren tot vijf jaar cel voor drugslabo’s in Westhoek

  De ene is al onschuldiger dan de andere, als we hun advocaten mogen geloven. En toch kijken tien beklaagden, die onder meer terechtstaan voor het produceren van synthetische drugs, tegen celstraffen aan van tot vijf jaar effectief. De beklaagden, onder wie enkele Limburgers, liepen tegen de lamp nadat de politie resten van een XTC-labo in Vlamertinge en Lo-Reninge ontdekte.
 2. Magische girlpower, hoopgevende natuurbeelden of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Magische girlpower, hoopgeven­de natuurbeel­den of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s voor het weekend. Deze week op het menu: een hoopgevende natuurdocumentaire over het lockdowneffect op Apple TV+, een magisch Brits kostuumdrama op Streamz en een doodeerlijk portret van Lars Bos, beter gekend als popartiest Snelle, op Netflix.
 1. Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil
  Play

  Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil

 2. Zijn er ook versoepelingen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"
  Play

  Zijn er ook versoepe­lin­gen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"