1. Dante Blanckaert helpt SV Diksmuide aan knappe zege tegen Blankenberge: “Openingsgoal schudde ons wakker”
  Voetbal eerste provinciale

  Dante Blanckaert helpt SV Diksmuide aan knappe zege tegen Blankenber­ge: “Openings­goal schudde ons wakker”

  SV Diksmuide heeft in eerste provinciale een prestigieuze zege geboekt tegen SC Blankenberge. De kustploeg kwam nochtans op snel op voorsprong in de Pluimen, maar Dante Blanckaert bracht de score opnieuw op gelijke hoogte. Vlak voor de blessuretijd bezorgde Dayne Clarebout de Boterjongens de volle buit. Diksmuide stijgt dankzij deze driepunter naar een gedeelde vijfde plaats, op twee punten van Blankenberge.
 1. De geheime plekjes in West-Vlaanderen van wereldkampioen gravel Gianni Vermeersch, straks ereburger van Houthulst: “Ik woon in een ideaal trainingsgebied tussen Heuvelland en de zee”
  PREMIUM
  Houthulst

  De geheime plekjes in West-Vlaanderen van wereldkam­pi­oen gravel Gianni Vermeersch, straks ereburger van Houthulst: “Ik woon in een ideaal trainings­ge­bied tussen Heuvelland en de zee”

  Gianni Vermeersch, net 30 jaar geworden, is dan wel al een tijdje profrenner pas dit jaar kent het brede publiek hem als de allereerste wereldkampioen gravel. Hij woont in het kleine Klerken waar hij naar eigen zeggen nooit meer weg wil. “Ik groeide hier op, deed er mijn eerste beklimmingen op de heuvelrug van het dorp en zie de gemeente als dé uitvalsbasis voor fantastische trainingsritten.” Zondag mag hij zich ereburger noemen van Houthulst. Met ons deelt hij zijn favoriete toertochten in de provincie.
 1. Gevlucht voor de oorlog, maar Oekraïners raken hier op verkeerde pad en stelen voor 11.000 euro aan juwelen
  Diksmuide

  Gevlucht voor de oorlog, maar Oekraïners raken hier op verkeerde pad en stelen voor 11.000 euro aan juwelen

  Twee Oekraïners moeten zich in de rechtbank van Veurne verantwoorden voor een woninginbraak in Diksmuide. Afgelopen zomer braken ze op klaarlichte dag binnen in een woning, maar werden op heterdaad betrapt door de zoon des huizes. Ze sloegen op de vlucht met 11.000 euro aan juwelen, maar konden kort nadien gevat worden. Ze waren op dat moment nog maar enkele dagen in ons land nadat ze gevlucht waren voor de oorlog.
 2. Nieuwe wateropslagcapaciteit in de Westhoek op komst: “Cruciaal dat watervoorraden dicht bij gewassen komen”
  Westhoek

  Nieuwe waterop­slag­ca­pa­ci­teit in de Westhoek op komst: “Cruciaal dat watervoor­ra­den dicht bij gewassen komen”

  Luc Coupillie (N-VA) hield tijdens provincieraad een pleidooi om de West-Vlaamse waterlopen te verbreden. “Ondertussen kreeg het provinciebestuur de bevestiging dat de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) dat de Grote Beverdijkvaart zal worden verbreed”, zegt Coupillie. “Zo wordt er 30.000 kubieke meter extra wateropslag gecreëerd.” Volgens Coupillie komen er ook nieuwe bufferbekkens met een capaciteit van 1 miljoen kubieke meter voor de landbouwers in de Westhoek. De provincie zal hiervoor in overleg gaan met de lokale besturen van Poperinge, Ieper en Heuvelland. “Het is cruciaal dat de nieuwe watervoorraden zo dicht mogelijk bij de gewassen worden aangelegd. Hoe meer watervoorraden er gemaakt worden dicht bij de beken, hoe beter”, besluit Luc Coupillie.

Populair in HLN+ REGIO

 1. Diksmuide past een resem belastingen aan: “Maar de inwoners zullen het nauwelijks merken”
  PREMIUM
  Diksmuide

  Diksmuide past een resem belastin­gen aan: “Maar de inwoners zullen het nauwelijks merken”

  Diksmuide betaalt door de energiecrisis ruim 1,6 miljoen euro voor gas en elektriciteit, terwijl dat vorig jaar 659.414 euro was. Een gigantische stijging, dus moet het stadsbestuur enerzijds extra inkomsten verwerven en anderzijds meer energie besparen. Een ticketje voor het zwembad wordt alvast duurder en ook de prijs voor een maaltijd in het sociaal restaurant gaat de hoogte in. Maar er zijn ook belastingen die dalen. Een overzicht.