Zwembad Halve Maan in Diest
Volledig scherm
Zwembad Halve Maan in Diest © PGA

Zwembad Halve Maan blijft voorlopig gesloten: “Het lek is nog niet gevonden”

DiestHet zwembad in de Halve Maan in Diest werd op zaterdag 1 mei geopend als begin van het zwemseizoen. Helaas was de waterpret maar van korte duur want dinsdag 4 mei werd er al een lek in het zwembad vastgesteld. Daarom werd er donderdag beslist om het zwembad af te sluiten voor publiek. Het lek is momenteel nog niet gevonden. 

 1. Bende riskeert tot zeven jaar cel voor metaaldiefstallen: “Ze bedreigden zelfs politie met wapen”
  Brugge/Ieper/Dendermonde/Beringen

  Bende riskeert tot zeven jaar cel voor metaaldief­stal­len: “Ze bedreigden zelfs politie met wapen”

  Een bende van 27 Roemenen riskeert in de Brugse rechtbank celstraffen tot 7 jaar voor tal van metaaldiefstallen bij schroothandelaars, metaalbedrijven en spoorwegen. In onder meer Ieper, Brugge en Beringen maakte de bende volgens het Openbaar Ministerie honderdduizenden euro’s aan materiaal buit. “Ze schuwden geen geweld, want ze bedreigden zelfs de politie met een vuurwapen”, stelde procureur Christophe Bergez.
 2. Lijnbus en wagen botsen, bestuurder blijkt onder invloed
  Diest/Halen/Ham

  Lijnbus en wagen botsen, bestuurder blijkt onder invloed

  Op het kruispunt van de Citadellaan en de Delphine Alenuslaan in Diest zijn maandag rond 11.30 uur een bus van De Lijn en een auto gebotst. De lijnbus vervoerde geen passagiers en was op weg naar zijn stelplaats. De 41-jarige bestuurder uit Ham bleef ongedeerd. De 21-jarige automobilist uit Halen sloeg op het kruispunt af voor de bus die uit de tegenover gestelde richting kwam. Hij raakte lichtgewond en werd ter plaatse verzorgd. Hij bleek echter onder invloed van alcohol en dus werd zijn rijbewijs ingehouden.