“Zeven agenten van politiezone Demerdal gebruiken en verkopen drugs”: parket opent onderzoek

Diest / Scherpenheuvel-ZichemHet parket van Leuven voert een onderzoek naar zeven agenten van de politiezone Demerdal (Diest en Scherpenheuvel-Zichem). De agenten zouden drugs, waaronder cocaïne, gebruiken en verkopen. Dat is 'VTM NIEUWS’ te weten gekomen. Het Leuvense parket bevestigt dat er een onderzoek loopt. Voorlopig is nog geen van de betrokken agenten geschorst.

 1. Boekenfestijn en live radio-uitzending in bibliotheek Beringen op 3 december
  Beringen

  Boekenfes­tijn en live ra­dio-uitzending in biblio­theek Beringen op 3 december

  Op 3 december zet bibliotheek van Beringen auteurs, en vooral auteurs uit eigen stad, in de kijker. Samen met Radio Benelux wordt een boekenfestijn georganiseerd, gekoppeld aan een live radio-uitzending in de bib van 10:00 tot 13:00 uur en dit onder de noemer ‘Saturday Coated’. “Met ‘Saturday Coated’ willen we de verbinding maken tussen de Beringse auteurs en hun lezers. Dat doen we door de auteurs op 3 december een plaatsje te geven in de bib. Daar kan je dan kennis maken en een praatje slaan met deze talenten. Radio Benelux voorziet op hetzelfde moment muziek en interviews met de auteurs, onder wie een groot aantal Beringse schrijvers, live vanuit de bibliotheek”, aldus schepen voor Bibliotheek Jessie De Weyer (N-VA).
 2. RESTOTIP. ‘t Oud Gasthuys: “Even is de stad ver weg”
  PREMIUM
  Leuven

  RESTOTIP. ‘t Oud Gasthuys: “Even is de stad ver weg”

  Nieuwsgierigheid loont. Even voorbij een zware houten poort zijn de feloranje fietskoeriers en de bedrijvigheid van de Brusselsestraat plots ver weg, op de zonovergoten binnenkoer van ‘t Oud Gasthuys. Het in 1753 opgetrokken historische gebouw naast de kapel van de Romaanse Poort deed in een ver verleden dan wel dienst als ziekenboeg voor de Zusters Augustinessen, anno 2022 serveren de eigenaars geen ziekenhuiseten.