Op de Bouwdewijnvest controleerde politie een 60-jarige man.
Volledig scherm
Op de Bouwdewijnvest controleerde politie een 60-jarige man. © Bollen

Zestiger onder invloed van drugs, dertiger onder invloed van alcohol

Diest/Scherpenheuvel-ZichemIn de nacht van vrijdag op zaterdag controleerde een politieploeg op de Boudewijnvest en in de Vleugtstraat in Diest. 

 1. Een stukje vlees of lokale groenten uit de muur? Het kan met nieuwe Korte Keten-automaten aan cultuurcentrum Den Amer
  Diest

  Een stukje vlees of lokale groenten uit de muur? Het kan met nieuwe Korte Ke­ten-automaten aan cultuurcen­trum Den Amer

  Een stukje vlees uit de muur halen of onderweg naar huis snel wat lokale groenten uit de streek kopen? Het kan voortaan aan de nieuwe Korte Keten-automaten aan cultuurcentrum Den Amer in Diest. Je vindt er 24/24, 7/7 verse lokale producten zoals paprika’s, aubergines, komkommers, appels en peren, maar ook appelsap, aardappelen, varkensvlees of rundsvlees. Op zondag 22 mei, tijdens de Week van de Korte Keten, zetten Stad Diest en de provincie Vlaams-Brabant de nieuwe automaten in de kijker met een heuse Korte Ketenmarkt.
 2. Welke gevaarlijke fietspunten zijn in jouw gemeente op de VeloVeilig-kaart gezet? Ontdek ze hier

  Welke gevaarlij­ke fietspun­ten zijn in jouw gemeente op de VeloVeilig-kaart gezet? Ontdek ze hier

  Tussen 7 en 15 mei hebben tienduizenden fietsers deelgenomen aan VeloVeilig Vlaanderen, een initiatief van HLN in samenwerking met P&V-verzekeringen. In alle Vlaamse gemeenten zijn in totaal 41.473 meldingen gemaakt van gevaarlijke fietspunten: 19.239 afzonderlijke gevaarlijke fietspunten en 22.234 bevestigingen door andere fietsers. Op de VeloVeilig-kaart kan je alle gevaarlijke fietspunten vinden, kan je nog nieuwe fietspunten plaatsen én als er een gevaarlijke fietssituatie is opgelost, dan kan je dat ook melden. Zo maken we Vlaanderen samen VeloVeilig.