Het ontwerp van de nieuwe studioblok voor mensen met een verstandelijke beperking.
Volledig scherm
Het ontwerp van de nieuwe studioblok voor mensen met een verstandelijke beperking. © VZW Martine Van Camp

Zes nieuwe studio’s voor volwassenen met een verstandelijke beperking zijn klaar eind 2020, met dank aan de Lions Club voor de financiële hulp

De vzw Martine Van Camp, gespecialiseerd in de begeleiding van volwassen met een verstandelijke beperking, zit de komende tijd niet stil. De vzw krijgt een nieuw logo, doet mee aan de dag van de zorg en rondt dit jaar een bouwproject af aan de Tulpenstraat. De lokale Lions Club helpt de vzw financieel om het kostenplaatje voor het project draaglijk te maken.

 1. Staatssecretaris Eva De Bleeker vraagt op Black Friday aandacht voor het fenomeen ‘dropshipping’: “Bij lokale handelaars zoals Kadulleke kunnen consumenten rekenen op de service die ze gewend zijn”
  Diest

  Staatsse­cre­ta­ris Eva De Bleeker vraagt op Black Friday aandacht voor het fenomeen ‘dropship­ping’: “Bij lokale handelaars zoals Kadulleke kunnen consumen­ten rekenen op de service die ze gewend zijn”

  De staatssecretaris voor Consumentenbescherming Eva De Bleeker vraagt op Black Friday aandacht voor het fenomeen ‘dropshipping’ en online fraude. Samen met schepen van lokale economie Maurits Vande Reyde (Open Diest) brengt ze een bezoek aan speelgoedwinkel Kadulleke in Diest. Hiermee wil ze duidelijk maken dat je oplichting of misleiding bij online aankopen vooral kan vermijden door te kopen bij lokale handelaars.
 2. Week van de Friet: de acht charmantste frietbarakjes in Leuven en het Hageland: “Je hebt mensen zien opgroeien, dat is mooi om te zien”
  PREMIUM
  Regio

  Week van de Friet: de acht charmant­ste frietbarak­jes in Leuven en het Hageland: “Je hebt mensen zien opgroeien, dat is mooi om te zien”

  Zin in een frikandel, Bicky Burger of een lekkere bak friet? Van 29 november tot 5 december heb je een extra excuus om een frituur op te zoeken, want dan is het namelijk Week van de Friet. En waarom niet eens bij een authentieke frietbarak? Vroeger was de tel niet bij te houden, maar in de loop van de jaren zijn ze bijna allemaal uit het straatbeeld verdwenen. Wij gingen op pad en vonden nog enkele charmantje frietbarakjes in Leuven en het Hageland.