De jobbeurs (hier in Tienen) is een van de middelen om werkzoekenden en werkgevers dichter bij mekaar te brengen.
Volledig scherm
De jobbeurs (hier in Tienen) is een van de middelen om werkzoekenden en werkgevers dichter bij mekaar te brengen. © Bollen

Werkloosheid in Oost-Brabant bij laagste van Vlaanderen

De werkloosheid is in Oost-Brabant vorig jaar sterk gedaald, zo blijkt uit de jaarcijfers van de VDAB. Eind 2019 waren er in onze regio 10.961 niet-werkenden werkzoekenden. Dat is 4,5 procent van de werkzame bevolking in onze regio, een cijfer dat lager ligt dan het Vlaams werkloosheidsgemiddelde van 5,7 procent.

 1. Jef Van Camp (KFC Diest) over de tijd van toen: “Verloren bekerfinale in 1964 was mooiste hoogtepunt én grootste ontgoocheling”
  voetbal traditieclubs

  Jef Van Camp (KFC Diest) over de tijd van toen: “Verloren bekerfina­le in 1964 was mooiste hoogtepunt én grootste ontgooche­ling”

  Wie terugdenkt aan de glorietijd van KFC Diest, denkt ongetwijfeld met heimwee terug aan Jef Van Camp. De kleine, sterke spits speelde aan de Warande 523 matchen in de eerste ploeg en maakte in de jaren ’50 de steile opmars mee van eerste provinciale naar eerste klasse. Met meer dan vierhonderd doelpunten groeide ‘Jefke’ uit tot een ware legende in het collectieve Diestse voetbalgeheugen.
 2. Geen asbest-gevaar na brand in voormalige schoenfabriek
  Testelt

  Geen as­best-ge­vaar na brand in voormalige schoenfa­briek

  In de leegstaande gebouwen van de voormalige schoenfabriek Geyskens in de Pastoriestraat in Testelt (Scherpenheuvel-Zichem) is zaterdagnamiddag rond 16 uur een brand uitgebroken. De brand veroorzaakte een grote rookontwikkeling en de buurt vreesde voor een asbestverontreiniging. Gelukkig is dat laatste niet het geval. Een twintigtal leden van de brandweerpost konden het vuur onder controle houden en bussen. “Mogelijk hebben resterende partijen rubber en leder die nog in de kelder van het gebouw lagen, vuur gevat”, zegt burgemeester Manu Claes. “Voor alle duidelijkheid, er is geen asbest vrijgekomen omdat het geen uitslaande brand is en de brandweerlui het konden blussen voor enige vlammen het dak konden bereiken.”
 3. Bruno Versavel over de tijd van toen en het huidige KFC Diest: “We willen de supporters weer naar de Warande lokken”
  voetbal traditieclubs

  Bruno Versavel over de tijd van toen en het huidige KFC Diest: “We willen de supporters weer naar de Warande lokken”

  In het laatste deel van onze reportagereeks over de tijd van toen komen we automatisch terecht bij oud-speler en huidig sportief manager Bruno Versavel (53). Als geboren en getogen Diestenaar doorliep hij zo goed als alle jeugdreeksen bij KFC Diest, waarna Pummy Berholtz hem als 16-jarige meteen in de eerste ploeg dropte. Wat volgde was een rijkgevulde nationale en internationale carrière.
 1. River blaast bellen in een glas en vindt het supergrappig
  Play

  River blaast bellen in een glas en vindt het supergrap­pig

 2. Indrukwekkend: luister mee naar het geluid van ijs
  Play

  Indrukwek­kend: luister mee naar het geluid van ijs