De werken vinden plaats in de zijstraten van de Kelbergenstraat en de Engelbeekstraat in Schaffen.
Volledig scherm
De werken vinden plaats in de zijstraten van de Kelbergenstraat en de Engelbeekstraat in Schaffen. © Stad Diest

Werken rioleringsstelsel Kelbergen gaan van start

DiestAquafin legt vanaf deze week een nieuw gescheiden rioleringsstelsel aan in de zijstraten van de Kelbergenstraat en de Engelbeekstraat in Schaffen, deelgemeente van Diest. Daarnaast worden ook alle nutsvoorzieningen vernieuwd en komt er nieuwe straatverlichting. De voorbereidende werken zijn intussen van start gegaan. De aanleg van de nieuwe riolering zal acht maanden duren.

  1. Nieuwe windturbine officieel in gebruik genomen: “We zien dat kleine stappen het verschil maken, dit is de kers op de taart”
    PREMIUM
    Diest

    Nieuwe windturbi­ne officieel in gebruik genomen: “We zien dat kleine stappen het verschil maken, dit is de kers op de taart”

    De HAROL-site in Diest langs de E314 heeft er een nieuwe landmark bij: de indrukwekkende Aspiravi-windmolen, die het bedrijf volledig op groene energie zal doen draaien. De windturbine is de bekroning van een groot duurzaamheidsproject bij de Hagelandse zonweringspecialist. Ook omwonenden kunnen mee investeren en bijdragen aan een duurzame toekomst. Dat er bij Harol een nieuwe wind waait, mag je dus heel letterlijk nemen.