wegenwerken
Volledig scherm
wegenwerken © Geert De Rycke

Werken in Diesterestraat, Fort Leopoldlaan en Groenstraat

DiestDeze en volgende week wordt in opdracht van ENGIE een fibernet geplaatst in de omgeving van Molenstede. Er wordt gewerkt in de Diesterestraat, Fort Leopoldlaan en Groenstraat. 

 1. INTERVIEW. Jente Pironet (30) en zijn docent zang: “Bij hem was ik niet gewoon een nummertje en kon ik mezelf zijn”
  PREMIUM
  Aarschot

  INTERVIEW. Jente Pironet (30) en zijn docent zang: “Bij hem was ik niet gewoon een nummertje en kon ik mezelf zijn”

  Jente Pironet is vandaag gekend als frontman - naast frontvrouw Sarah Pepels - van Portland. Onlangs was de band nog te zien in het tv-programma The Best Of met hun prachtige cover ‘somewhere along the way’. Aan talent geen gebrek. Dat kon hij ontwikkelen in PXL Hasselt, iets waar hij de school - en vooral docent Anton Walgrave - enorm dankbaar voor is. “Ik heb veel geleerd, vooral dat gevoel belangrijk is. Daarbovenop lag alles in de PXL binnen handbereik. Als je die school niet hebt en je moet zo beginnen zoeken, hoe begin je er dan aan?”
 2. Jonge bromfietsers sturen onder invloed van drugs
  Diest/Scherpenheuvel-Zichem

  Jonge bromfiet­sers sturen onder invloed van drugs

  Tijdens mobiele controles zaterdagavond werd in de voetgangerszone in Diest een 16-jarige bromfietser uit Diest tegengehouden die er zonder helm rond reed. De voorgaande nacht was hij reeds in overtreding genomen voor sturen onder invloed van drugs en ook nu bleek dat het geval te zijn. Deze keer werd de bromfiets weggetakeld. Eveneens in de Kluisbergstraat in Diest werd een 20-jarige bestuurder uit Scherpenheuvel-Zichem betrapt op het sturen onder invloed van drugs. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken.
 1. Van Sinan Bolat over Deniz Undav tot Christian Kouamé: deze spelers scoorden afgelopen weekend het best in de Gouden 11
  Gouden 11
  1

  Van Sinan Bolat over Deniz Undav tot Christian Kouamé: deze spelers scoorden afgelopen weekend het best in de Gouden 11

  Dit weekend blonken verschillende spelers uit in de Jupiler Pro League. Zo hield Sinan Bolat de nul in de topper tegen Racing Genk, ontpopte Deniz Undav zich andermaal tot seizoensrevelatie bij leider Union en liet Christian Kouamé de netten trillen tegen rode lantaarn Beerschot. Welke spelers staan er nog in de de Gouden 11 van de week? Een overzicht.
 2. Burgemeester Luc Wouters (CD&V) betreurt ‘move’ van oppositie: “Geen ideale situatie met gemeentepersoneel, maar zeker geen zinkend schip”
  Lummen

  Burgemees­ter Luc Wouters (CD&V) betreurt ‘move’ van oppositie: “Geen ideale situatie met gemeente­per­so­neel, maar zeker geen zinkend schip”

  Maandagavond stapte in Lummen de volledige oppositie op tijdens de gemeenteraad na een discussie over de situatie bij het gemeentepersoneel. Burgemeester Luc Wouters (CD&V) betreurt deze move. “Men sprak van 33 ontslagen, maar die cijfers kloppen niet. Als je rekening houdt met gepensioneerden en mensen die tijdelijk zieke werknemers vervingen, blijven er 13 ontslagen op 200 mensen over.”