Ronny Smeyers met zijn oude golf GTI.
Volledig scherm
PREMIUM
Ronny Smeyers met zijn oude golf GTI. © PGA

Wanneer Ronny Smeyers met z’n Golf GTI op de baan komt, houdt iedereen zich aan de verkeersregels: “Mensen denken nog altijd dat ik een echte rijkswachter ben”

DiestVerzamelaar Ronny Smeyers (64) uit Diest rijdt rond met een oude golf GTI, of beter, dé auto van de vroegere rijkswacht. Door de politie wordt hij vaak aan de kant gezet, al is het perfect legaal om met deze oldtimer rond te rijden. De andere voertuigen op de weg houden zich dan weer verdacht goed aan de snelheids- en voorrangsregels. 

 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. Vijf tips voor een leuk weekend in Leuven of het Hageland: Van feesten in Leuven, Tielt-Winge en Tienen tot wandelen door het Hageland of Cultuur voor de allerkleinsten
  PREMIUM
  Hageland, Leuven

  Vijf tips voor een leuk weekend in Leuven of het Hageland: Van feesten in Leuven, Tielt-Win­ge en Tienen tot wandelen door het Hageland of Cultuur voor de allerklein­sten

  Nog geen plannen voor het weekend van zaterdag 9 en zondag 10 oktober? Geen nood, wij lijsten de 5 leukste activiteiten in het Hageland en Leuven voor je op. Van een duveltocht door het Hageland, cultuur voor de allerkleinste tot dansen in de rumba in Leuven en Kweikersdag in Tienen. Er is voor ieder wat wils.
 1. Ex-stukadoor Karel Loodts (56) is nieuwe priester van Schaffen: “Ik had het gevoel dat ik voor meer mensen iets moet betekenen, niet exclusief voor één iemand”
  PREMIUM
  Diest

  Ex-stukadoor Karel Loodts (56) is nieuwe priester van Schaffen: “Ik had het gevoel dat ik voor meer mensen iets moet betekenen, niet exclusief voor één iemand”

  Sinds kort heeft Diest er met Karel Loodts (56) een nieuwe priester bij. Vorige zondag kon je deze spontane verschijning voor het eerst aan het werk zien in Schaffen, en hij heeft er alvast zin in. “Ik ben blij om in België te zijn. Ik hoop dat ik elke dag op een positieve manier het verschil kan maken, zowel in mijn eigen leven, als in dat van anderen”, vertelt Karel.