Ellen Collin ontwerpt nu zelf kledij.
Volledig scherm
PREMIUM
Ellen Collin ontwerpt nu zelf kledij. © Bollen

Vriendin Ellen (38) praat, 14 jaar later, voor het eerst over hoe zij de grote droom voortzet van Annick Van Uytsel: “Er gaat geen dag voorbij dat wij niet aan haar denken”

Diest“Eigenlijk had Annick dit moeten doen. Het was hààr wens. Ik vroeg haar voor haar dood nog of ze mijn trouwkleed kon ontwerpen. Voor ze beroemd werd en het onbetaalbaar zou zijn.” Ellen Collin, nu 38 jaar, was op de Chirofuif in Schaffen, de nacht dat Annick Van Uytsel (18) verdween en slachtoffer werd van seriemoordenaar Ronald Janssen. Vandaag is ze kledingontwerpster en maakt ze de grote droom van haar betreurde vriendin waar. “In alles wat we doen, speelt Annick een rol.”

 1. “De draad terug oppikken, zal nooit meer lukken”: ouders van Shana Appeltans blijven ook na tien jaar troosteloos

  “De draad terug oppikken, zal nooit meer lukken”: ouders van Shana Appeltans blijven ook na tien jaar trooste­loos

  Een decennium geleden doolde er al een wolf in Limburg rond. Een wolf in schapenvacht. Seriemoordenaar Ronald Janssen schoot in de nieuwjaarsnacht van 2010 Shana Appeltans (18) en Kevin Paulus (22) in een Loksbergse fruitplantage brutaal dood. Tien jaar later, op 2 januari 2020, organiseerden vrienden en familie en de vzw ouders van een vermoord kind de ‘Mars van de Hoop’. Zo'n duizend mensen trotseerden de koude, en wandelden zij aan zij in de velden van Loksbergen de maanloze avond in.
 2. Man gewond bij poging overval
  Diest

  Man gewond bij poging overval

  Een 42-jarige man uit Diest begaf zich woensdagnacht rond 1.40 uur vanuit de Mark Mackenstraat naar zijn woning in de Hasseltsestraat. Onderweg werd hij aangesproken door een man die hem om een vuurtje vroeg. De man bleef achtervolgen en greep het slachtoffer beet bij zijn T-shirt. In de daaropvolgende schermutseling maakte de verdachte met een scherp voorwerp een snijbeweging naar het slachtoffer. Deze kon zich losrukken en vluchtte weg. Hij raakte gekwetst aan de hand en de borstkas. De politie stelt een onderzoek in.
 1. 106-jarige Valdemar slaat 17 jaar jongere vrouw aan de haak in rusthuis
  Play

  106-jarige Valdemar slaat 17 jaar jongere vrouw aan de haak in rusthuis

 2. Hond houdt toeristen voor de gek
  Play

  Hond houdt toeristen voor de gek