Vlaams minister van volksgezondheid Wouter Beke, algemeen directeur AZ Diest Ilse Van Asbroeck, burgemeester Christophe De Graef en schepen Bart Stals.
Volledig scherm
PREMIUM
Vlaams minister van volksgezondheid Wouter Beke, algemeen directeur AZ Diest Ilse Van Asbroeck, burgemeester Christophe De Graef en schepen Bart Stals. © PGA

Vlaams minister van volksgezondheid Wouter Beke geeft startschot voor nieuwbouwwerken AZ Diest

DiestNadat AZ Diest officieel goedkeuring heeft gekregen van alle betrokken instanties, kon op zondag 19 september de aftrap officieel gegeven worden voor de werkzaamheden aan fase 1 van de eengemaakte zorgcampus aan de Verversgracht in Diest. Minister van Volksgezondheid Wouter Beke mocht als eerste de graafmachine besturen, een jongensdroom die uitkwam. De werken gaan van start op maandag 20 september. Verwacht wordt dat AZ Diest in september 2024 in de nieuwbouw kan inhuizen. 

  1. Automobiliste ziet voetgangster (86) te laat door laagstaande zon
    Diest/Bekkevoort

    Automobi­lis­te ziet voetgang­ster (86) te laat door laagstaan­de zon

    Een 49-jarige vrouw uit Diest heeft vrijdag rond 17 uur een 86-jarige vrouw aangereden op het Weerstandsplein in Diest. Toen ze op de rotonde afsloeg naar de Valleilaan had ze door de laagstaande zon niet bemerkt dat het 86-jarige slachtoffer uit Bekkevoort op dat ogenblik de straat overstak. Zij raakte de vrouw met haar spiegel. De vrouw werd gewond overgebracht naar het nabijgelegen ziekenhuis. De bestuurster bleek licht onder invloed van alcohol.