Vlaams volksvertegenwoordiger en schepen van Diest Maurits Vande Reyde
Volledig scherm
PREMIUM
Vlaams volksvertegenwoordiger en schepen van Diest Maurits Vande Reyde © BELGA

Vlaams minister Demir vraagt extra verduidelijking over impact pijpleiding door natuurgebied in Diest: “Het blijft onzeker wat nu juist het nut en de positieve impact ervan is”

DiestDe positieve effecten en het nut van een pijpleiding doorheen waardevol natuurgebied in de Diestse gemeenten Schaffen en Deurne is tot nu toe onzeker. Dat blijkt uit een reeks vragen die Vlaams volksvertegenwoordiger en schepen van Diest Maurits Vande Reyde (Open Diest) stelde aan de minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA).

 1. Liesje Boeckx uit Aarschot exposeert op de kunstroute: “Ik wil vrouwen zelfzekerder maken en terug in hun kracht zetten”
  Aarschot

  Liesje Boeckx uit Aarschot exposeert op de kunstroute: “Ik wil vrouwen zelfzeker­der maken en terug in hun kracht zetten”

  Tijdens de vier weekends van november zetten kunstenaars uit de regio Noord-Oost Hageland hun ateliers en tuinen open voor het publiek tijdens de kunstroute. Zo ook Liesje boeckx (38) uit Aarschot. Dit creatieve talent stond in het verleden al op het cultuurweekend van het kasteel van Horst, maar sinds de lockdown heeft ze haar innerlijke reflectie gevonden. Met een combinatie van creatieve therapie, dans en schilderen wil ze vrouwen empoweren.
 2. Actiegroep viert dat Demir nieuwe gascentrale in Tessenderlo weigert: “Als inwoners kunnen we toch iets bereiken. We hebben een fles champagne ontkurkt”
  PREMIUM
  Tessenderlo

  Actiegroep viert dat Demir nieuwe gascentra­le in Tessender­lo weigert: “Als inwoners kunnen we toch iets bereiken. We hebben een fles champagne ontkurkt”

  Vrijdagavond kwam er goed nieuws voor de actiegroep tegen de gascentrale in Tessenderlo. Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) weigerde de omgevingsvergunning voor de realisatie van deze centrale, die meteen de grootste van het land zou worden. “Vooral de motivering van Demir deed ons plezier, het is duidelijk dat ze tot op het bot is gegaan”, vertelt Heidi Haesevoets.
 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.