Vlaams volksvertegenwoordiger en schepen van Diest Maurits Vande Reyde
Volledig scherm
PREMIUM
Vlaams volksvertegenwoordiger en schepen van Diest Maurits Vande Reyde © BELGA

Vlaams minister Demir vraagt extra verduidelijking over impact pijpleiding door natuurgebied in Diest: “Het blijft onzeker wat nu juist het nut en de positieve impact ervan is”

DiestDe positieve effecten en het nut van een pijpleiding doorheen waardevol natuurgebied in de Diestse gemeenten Schaffen en Deurne is tot nu toe onzeker. Dat blijkt uit een reeks vragen die Vlaams volksvertegenwoordiger en schepen van Diest Maurits Vande Reyde (Open Diest) stelde aan de minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA).

 1. Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfondsen terug?
  Spaargids.be

  Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfond­sen terug?

  Het aantal personen met een burn-out of depressie stijgt fors. In zijn recentste cijfers noteerde het Rijksinstituut voor ziekte- en invaliditeitsverzekering (RIZIV) een toename met meer dan 39 procent. De mutualiteiten schenken via hun aanvullende verzekering aandacht aan de geestelijke gezondheid van hun leden. Maar in welke mate verschillen hun terugbetalingen? Spaargids.be zocht het uit.
 2. Afbraakwerken Pakhuis Roland Renskade starten 12 december: “Het is de bedoeling om de achter- en zijgevel te behouden”
  Aarschot

  Afbraakwer­ken Pakhuis Roland Renskade starten 12 december: “Het is de bedoeling om de achter- en zijgevel te behouden”

  Op maandag 28 november kwam een gedeelte van het pakhuis aan de Roland Renskade naar beneden, aan de kant van de binnenkoer. Er was enkel materiële schade. Na de stabiliteitscontrole bleek dat de stabiliteit van het gebouw niet langer gegarandeerd kon worden. Daarom besloot burgemeester Gwendolyn Rutten dat het pakhuis zo snel mogelijk - gecontroleerd - afgebroken moest worden. Die afbraakwerken starten op maandag 12 december vanaf 8 uur.