Volledig scherm
© Bollen

Vier inbraken en één poging

Dieven zijn eind vorige week op pad geweest in Diest. Daar drongen ze vier huizen binnen.

 1. Nachtwinkel lapt alcoholverbod na 20 uur aan de laars: onmiddellijke sluiting en boete, ook voor klant

  Nachtwin­kel lapt alcoholver­bod na 20 uur aan de laars: onmiddel­lij­ke sluiting en boete, ook voor klant

  In de Statiestraat in Diest merkte een politieploeg zaterdag rond 20.20 uur een man op die met een wit plastic zakje uit een nachtwinkel kwam. Met het oog op het verbod om alcohol te verkopen na 20 uur vroegen ze de man even te stoppen. De man weigerde en ging gewoon verder. Hij kon met moeite tot staan worden gebracht. De 56-jarige man uit Diest diende te worden geboeid en bleek in het bezit van een sixpack bier. Op last van de burgemeester werd de nachtwinkel onmiddellijk gesloten en kreeg de uitbater een corona-pv van 750 euro. Ook de man kreeg een corona-pv van 250 euro en zal zich later moeten verantwoorden voor zijn weerspannigheid.
 2. Dame die met dochtertje op achterbank avondklok niet respecteert heeft slechts voorlopig rijbewijs

  Dame die met dochtertje op achterbank avondklok niet respec­teert heeft slechts voorlopig rijbewijs

  De politie controleerde dinsdagnacht rond 0.40 uur een wagen op de Westelsebaan in Averbode. De 26-jarige bestuurster uit Aarschot kon geen geldige reden aanbrengen waarom zij de avondklok niet navolgde. De dame had enkel een voorlopig rijbewijs waarmee ze ’s nachts niet mocht rijden. Haar 6-jarig dochtertje zat op de achterbank in een kinderzitje maar was niet vast gegespt. Voor alle inbreuken werd een proces-verbaal opgesteld.
 1. Esthée (10), bekend van haar ‘Nieuws Flech’ op één A4'tje, geeft nu tip aan Sint en Piet: “Als je niet komt is het spijtig, kom je wel dan moet je 2 weken in lockdown"
  PREMIUM
  Diest

  Esthée (10), bekend van haar ‘Nieuws Flech’ op één A4'tje, geeft nu tip aan Sint en Piet: “Als je niet komt is het spijtig, kom je wel dan moet je 2 weken in lockdown"

  De Sint....Heel wat kinderen kijken er nog steeds naar uit. Ook ten huize van Esthée Schoeters is het nog steeds een jaarlijkse traditie. Met Sinterklaas krijgen ze ieder jaar cadeautjes van de lieve, oude man uit Spanje. Esthée kroop nu al in haar pen en schreef een brief aan de Sint en Piet. Toen haar mama gisterenavond de keuken opruimde, ontdekte ze de brief van dochterlief. Toen ze het laatste zinnetje las, kon ze haar lachbui niet meer bedwingen en plaatste hiervan een post op Facebook, wat tal van leuke reacties opleverde.
 1. Zo straf ziet koffie er van heel dichtbij uit
  Play

  Zo straf ziet koffie er van heel dichtbij uit

 2. Wij hebben de PlayStation 5 al: unboxing en eerste indruk
  Play
  games

  Wij hebben de PlayStati­on 5 al: unboxing en eerste indruk