Enkele leerlingen demonstreren de schrijfrobot.
Volledig scherm
Enkele leerlingen demonstreren de schrijfrobot. © Bollen

VIDEO. Leerlingen van De Kleine Prins schrijven veel mooier en leesbaarder dankzij robot Sqriba

Leerlingen van basisschool De Kleine Prins leren mooier schrijven met hulp van de robot Sqriba. Het is de eerste schrijfrobot in België. “Dankzij Sqriba verbetert het schrift van de kinderen opmerkelijk. Ze krijgen zelfs meer plezier in schrijven met de hand”, zeggen de leerkrachten.

 1. Bacari Foodbar brengt origineel afhaalmenu: “Wij willen het restaurantgevoel naar de mensen thuis aan tafel brengen”
  PREMIUM
  Diest

  Bacari Foodbar brengt origineel afhaalmenu: “Wij willen het restaurant­ge­voel naar de mensen thuis aan tafel brengen”

  De actie van HLN ‘Red de horeca’ slaat ook aan in het Hageland. Heel wat restaurants en brasseries tekenden al in en hopen zo een groter cliënteel te bereiken. Zo ook Jan Maes (32) van Bacari Foodbar in Diest. “Wij draaien voorlopig een derde van onze capaciteit en takeaway is dan ook een belangrijk gegeven voor ons. De formule die we brengen is, denk ik, best uniek.”
 2. Esthée (10), bekend van haar ‘Nieuws Flech’ op één A4'tje, geeft nu tip aan Sint en Piet: “Als je niet komt is het spijtig, kom je wel dan moet je 2 weken in lockdown"
  PREMIUM
  Diest

  Esthée (10), bekend van haar ‘Nieuws Flech’ op één A4'tje, geeft nu tip aan Sint en Piet: “Als je niet komt is het spijtig, kom je wel dan moet je 2 weken in lockdown"

  De Sint....Heel wat kinderen kijken er nog steeds naar uit. Ook ten huize van Esthée Schoeters is het nog steeds een jaarlijkse traditie. Met Sinterklaas krijgen ze ieder jaar cadeautjes van de lieve, oude man uit Spanje. Esthée kroop nu al in haar pen en schreef een brief aan de Sint en Piet. Toen haar mama gisterenavond de keuken opruimde, ontdekte ze de brief van dochterlief. Toen ze het laatste zinnetje las, kon ze haar lachbui niet meer bedwingen en plaatste hiervan een post op Facebook, wat tal van leuke reacties opleverde.
 1. "We hebben totaal geen uitzicht of einddatum": verpleegster op Covid-afdeling getuigt
  Play

  "We hebben totaal geen uitzicht of einddatum": verpleeg­ster op Co­vid-afdeling getuigt

 2. Niels Destadsbader neemt je mee backstage bij 'The Masked Singer'
  Play
  The Masked Singer

  Niels Destadsba­der neemt je mee backstage bij 'The Masked Singer'