Zo moet De Tuilerie er in de toekomst uitzien.
Volledig scherm
Zo moet De Tuilerie er in de toekomst uitzien. © RV

Verwarming, ventilatie, koeling en warm water uit de bodem: Tuilerie eerste bijna-energieneutrale wijk

Verwarming, ventilatie, koeling en warm water worden in De Tuilerie binnenkort volledig uit groene energiebronnen gehaald. Daarmee wordt ze de eerste bijna-energieneutrale (BEN) wijk van Diest. De wijk wordt ontwikkeld door CORES Development. Het totale project zal om en bij de 113 woonunits bevatten. De bouwwerkzaamheden starten in het voorjaar van 2020. De voorverkoop van het project is al gestart.

  1. Paard dat 100 kilometer stapte voor complexe ingreep is overleden: “Ik heb Ease geopereerd alsof het mijn eigen kind was”
    PREMIUM
    Overijse

    Paard dat 100 kilometer stapte voor complexe ingreep is overleden: “Ik heb Ease geopereerd alsof het mijn eigen kind was”

    Het zesjarige paard Ease dat twee weken geleden in vijf dagen van Overijse naar Lummen stapte om er geopereerd te worden aan de nekwervels is dinsdagochtend overleden in de Limburgse paardenkliniek. De uiterst complexe operatie zelf was goed gelukt, maar na afloop vond het dier de kracht niet meer om recht te staan. “We hebben hard gezwoegd om Ease te redden, maar eigenlijk kwam alle hulp te laat.”
HLN gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement