Provinciaal recreatiedomein Halve Maan in Diest.
Volledig scherm
Provinciaal recreatiedomein Halve Maan in Diest. © Bollen

Verhoogde waakzaamheid aan provinciale domeinen dit weekend

Het provinciebestuur van Vlaams-Brabant neemt komend weekend extra veiligheidsmaatregelen voor het provinciaal recreatiedomein Halve Maan in Diest. De controles van bezoekers beginnen al op de trein en worden voortgezet door een private veiligheidsfirma, de lokale politie en meer wachters. Dat zegt Ann Schevenels (Open Vld), gedeputeerde voor Provinciedomeinen en Recreatie in Vlaams-Brabant.

 1. Op stap in RZ Heilig Hart Tienen, met pneumologe Anneleen Peeters: “Mijn kindjes weten niet dat ik elke dag tussen Covid-patiënten sta. Dat hoeven ze niet te weten”
  PREMIUM
  Tienen

  Op stap in RZ Heilig Hart Tienen, met pneumologe Anneleen Peeters: “Mijn kindjes weten niet dat ik elke dag tussen Co­vid-patiënten sta. Dat hoeven ze niet te weten”

  Het gemiddeld aantal nieuwe coronabesmettingen in België mag dan wel lichtjes blijven dalen, in de ziekenhuizen is het al maanden alle hens aan dek. Dat is in het RZ Heilig Hart Tienen niet anders. Niet enkel dokters en verplegers krijgen er te maken met coronapatiënten, maar élke medewerker draait er op volle kracht in de strijd tegen het virus. Onze reporter Kristien Bollen kijkt twee weken lang binnen in het ziekenhuis, en laat zich leiden door de verhalen van artsen, verpleging, ondersteunend personeel en patiënten.
 2. 18 maanden cel voor autodief (29)
  Tessenderlo

  18 maanden cel voor autodief (29)

  Een 29-jarige man uit Tessenderlo is bij verstek veroordeeld tot een celstraf van achttien maanden nadat hij in 2017 een autosleutel en een voertuig stal. Op 22 oktober 2017 ging de man lopen met de sleutels van een Opel. Op 27 december dat jaar ging hij aan de haal met een ‘Off Road Buggy’. In de zomer van 2018 was hij ook nog eens schuldig aan de diefstal van een bromfiets van het merk Yamaha. Telkens werden de feiten gepleegd in Tessenderlo. Naast de celstraf moet de man ook een boete betalen van 800 euro. Eén van de slachtoffers krijgt een schadevergoeding van 2.376,86 euro en een rechtsplegingsvergoeding van 240 euro.
 1. Meisje valt van trein, maar wordt net op tijd gered door aandachtige omstaanders
  Play

  Meisje valt van trein, maar wordt net op tijd gered door aandachti­ge omstaan­ders

 2. Vliegtuigje landt op snelweg en ramt auto
  Play

  Vliegtuig­je landt op snelweg en ramt auto